Bitcoin, Ay’a gidemedi: Uzun zamandır beklenen görev başarısız oldu

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Geçtiğimiz sene açıklanan ve dün United Launch Alliance firmasına ait olan Vulcan roketiyle fırlatılan ve içinde 1 BTC taşıyan aracın Ay’a inişi artık imkansız hale geldi. Astrobotic firmasına ait olan Peregrine-1 adındaki bu Ay aracı, yaşanan yakıt sızıntısı nedeniyle artık Ay’a inemeyecek.

Hatırlanacağı üzere iniş aracına fiziksel bir Bitcoin‘in eklenmesi; Astrobotic, Bitcoin Magazine ve BitMEX borsasının iş birliği ile sağlanmıştı. O dönem yapılan açıklamada “Bu görev, Bitcoin ve blok zinciri teknolojisinin gezegenimizin ötesinde de bir finansal sistem kurma girişimini temsil ediyor” denilmişti. Ancak bu görev şu an için hayal oldu.

Astrobotic firmasından yapılan açıklamada, “Yaşanan kaybın yerini doldurmaya çalışıyoruz. Elde edebildiğimiz kadar veri almak ve uygulanabilir yeni bir görev bulmak istiyoruz” denildi.

Fırlatmadan yaklaşık 50 dakika sonra roketten başarıyla ayrılan Peregrine iniş aracının şubat ayı sonunda Ay’a iniş yapması bekleniyordu.

Fırlatmanın SEC’nin Bitcoin spot ETF’leri konusunda karar verilecek günlere denk gelmesi ve görevin baaşrısız olması da sosyal medyada “ilginç bir tesadüf” olarak nitelendirildi.

Bilindiği üzere Elon Musk da, kendi firması olan SpaceX aracılığıyla Ay’a bir Dogecoin götürmek istiyordu.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl