Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin ETF’lerinin onaylanıp onaylanmayacağı merakla beklenirken, başvuruların karar mercii olan SEC kurumunun resmi X hesabından yapılan bir paylaşım ortalığı karıştırdı.

TSİ 00.10’da yapılan paylaşımda, Bitcoin ETF’lerinin onaylandığı yazıldı fakat daha sonra hesabın hack’lendiği, açıklamanın doğru olmadığı anlaşıldı. Paylaşımla birlikte Bloomberg’den Reuters’a kadar tüm haber ajanslarından da ETF’lerin kabul edildiğiyle ilgili haberler yayıldı.

Söz konusu açıklama şu şekildeydi:

“Bugün SEC, Bitcoin ETF’lerinin tüm kayıtlı ulusal menkul kıymet borsalarında listelenmesine onay vermiştir. Onaylanan Bitcoin ETF’leri, yatırımcıların kesintisiz şekilde korunmasını sağlamak için daimi gözetim ve uyum önlemlerine tabi olacaktır.”

Bu açıklamadan dakikalar sonra SEC başkanı Gary Gensler, kişisel hesabından “SEC Twitter hesabı hack’lenmiştir ve hesaptan izinsiz bir tweet atılmıştır. SEC, spot Bitcoin ETF’lerinin alım satımı ve listelenmesini onaylamamıştır.” dedi.

Bitcoin, ilk paylaşımla beraber 48 bin dolara dayanırken açıklamanın sahte olduğunun anlaşılmasıyla 44 bin 750 dolara kadar düştü.

SEC kurumunun X hesabı geri alındıktan sonra ilgili paylaşım silindi ve Gensler’ın açıklamasına benzer bir gönderi paylaşıldı.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl