Koordineli kripto saldırısı 580 bin doların çalınmasına neden oldu

Son dönemin hacker'lar tarafından en çok kullanılan saldırı biçimi olan oltalama ve kimlik avı tuzakları bu kez koordineli şekilde icra edildi. Hacker'ların, ünlü kripto şirketlerinin e-mail hesaplarından gelmiş gibi gösterdikleri mesajları açanlar toplamda 600 bin dolara yakın para kaybettiler.

hacker
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Dolandırıcılar bu kez koordineli şekilde saldırdılar ve kullanıcıları kandırmayı başardılar. WalletConnect, Token Terminal ve bazı merkeziyetsiz finans şirketlerinin isimlerini kullanarak atılan e-postalarda, kullanıcılara airdrop vadedildi ve çeşitli adımlar atmaları gerektiği söylendi.

ZachXBT olarak bilinen ünlü kripto araştırmacısının verdiği bilgiye göre şu ana kadar toplamda 580 bin dolarlık kripto para çalındı. Yapılan uyarılarda, şirketlerin bir airdrop kampanyası düzenlemediği ve gönderilen linklere tıklanmaması gerektiği ifade edildi.

Saldırganlar tarafından kullanılan e-posta adreslerinin, ilgili şirketlerin yasal adreslerinden ayırt edilebilir bir farkı olmaması ve birçok e-postanın da aynı zaman diliminde gönderilmesi dikkat çeken detaylardandı.

Scam Sniffer’dan alınan bilgilere göre 2023 yılında sadece oltalama ve kimlik avı tuzakları üzerinden 300 milyon dolar değerinde kripto para çalındı. Ayrıca 2022’ye göre 2023’te birçok hack ve oltalama saldırısı sayısında da %20’den fazla artış oldu.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl