Kısıtlama kaldırıldı, EigenLayer TVL’i 8 saatte 1 milyar dolar arttı

Ethereum tabanlı bir yeniden-stake etme protokolü olan EigenLayer'ın toplam kilitli varlık değeri, stake kısıtlamalarının kaldırılmasıyla birlikte büyük ilgi gördü ve 8 saat içinde 1 milyar dolarlık artış yaşadı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Son dönemde ciddi şekilde ilgi görmeye başlayan yeniden-staking (re-staking) protokollerinin en bilineni olan EigenLayer’da TVL 8 saatte 1 milyar dolar artış yaşadı.

Dün protokol başına 200 bin Ether’lik stake etme kısıtlamasını, 9 Şubat gününe kadar kaldırdığını açıklayan EigenLayer, sonraki 8 saat içinde büyük ilgi gördü. Toplam kilitli varlık (TVL) değeri, bu zaman dilimi içerisinde 2.5 milyar dolardan 3.5 milyar dolara çıktı.

Aralık ayında EigenLayer’ın TVL’i sadece 248 milyon dolar seviyesindeydi.

Yeni moda “re-staking”

Bilindiği gibi EigenLayer, likit stake protokollerinden elde edilen token’ların da stake edilerek, kullanıcıalra ek gelir sağlanmasına izin veriyor. Lido’nun stETH ya da Swell’in swETH’si gibi token’ları destekleyen protokolde şu anda en çok “yeniden-stake” yapılan token ise stETH olarak görülüyor.

stETH’nin EigenLayer içindeki değeri 1.2 milyar doları da aşıyor. Yani 3.5 milyar dolarlık TVL’in 3’te 1’i Lido token’ı tarafından geliyor.

Vitalik uyarmıştı

Hatırlanacağı üzere geçen sene mayıs ayında Ethereum kurucularından olan Vitalik Buterin, yeniden-stake konusundaki büyük artışın Ethereum ekosistemi için önemli riskler getirebileceğini dile getirmişti.

Ana ağına geçen sene haziran ayında geçen EigenLayer’ın, bir airdrop yapması beklentiler dahilinde ve bu nedenle kullanıcılar yoğun şekilde işlem yaparak, muhtemel bir airdrop’ta maksimum kazanç elde etmeye çalışıyorlar.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl