Bitcoin madenci cüzdanlarından rekor çıkış: “Satışlar sürebilir”

Bitfinex tarafından hazırlanan rapora göre, Bitcoin madencilerine ait cüzdanlardan son dönemde büyük çıkışlar yaşanıyor. Analistlerin görüşleri, madencilerin blok ödülü yarılanması (halving) yaklaşırken tedbir aldıkları yönünde.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin fiyatında son günlerde görülen düşüşler, madencilerin satışlarıyla ilişkili olabilir ve ileriye dönük olarak daha fazla satış gerçekleşebilir… Bu iddia, kripto para borsası Bitfinex tarafından yayımlanan son raporda yer aldı.

Söz konusu rapora göre, 1 Şubat’ta madenci cüzdanlarından rekor miktarda BTC çıkışı oldu. O gün, madenci cüzdanlarında bulunan 580 milyon dolar değerindeki 13 bin 500 BTC farklı adreslere transfer edildi. Raporda, “Madenci rezervleri, ETF onaylarından kısa bir süre sonra önemli ölçüde düşüş yaşadı ve geçen hafta da rekor çıkışlar kaydedildi. Bu durum, daha fazla satışın yakın olabileceğini gösteriyor.” denildi.

Madencilerin elinde tuttukları Bitcoin miktarı, 1.8 milyon BTC’ye geriledi. Raporda, bu miktarın Haziran 2021’den beri en düşük seviye olduğuna dikkat çekildi. Analistlere göre madenciler, Bitcoin’lerini nisan ayında gerçekleşmesi beklenen blok ödülü yarılanmasına (halving) karşı bir tedbir olarak elden çıkarıyorlar. Halving yaklaşırken altyapılarını güçlendirmek isteyen madenciler, ellerindeki varlıkları satarak madencilik yatırımlarını artırma yoluna gidiyorlar.

Bilindiği gibi, halving gerçekleştiğinde madencilerin blok başına kazandıkları BTC ödülü yarı yarıya düşecek. Dolayısıyla madencilerin karlılıkları halving’den önemli ölçüde etkilenecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR – MicroStrategy için işler bu akşam olumlu yönde değişebilir

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl