Starkware CEO’sundan airdrop tepkilerine cevap: Biz kendimizi kanıtladık

Starkware şirketinin arkasında bulunduğu Starknet, dün merakla beklenen airdrop detaylarını açıklarken, Türk yatırımcıların da yoğun şekilde bulunduğu ekosistem katılımcılarından tepki aldı. Starkware CEO'su ise verdiği bir özel röportajda airdrop sisteminin farklılığını kabul etti ancak tepkilere de katılmadığını söyledi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Starknet’in dün detaylarını açıkladığı airdrop ile ilgili proje topluluğundan farklı tepkiler gelmeye devam ediyor. Türkiye’de dağıtımın adil olmadığı yönünde yapılan eleştirilerin yanında, küresel çapta ise airdrop yapılan token’ların kilidinin 15 Nisan’da açılacak olması da yine eleştiri aldı.

Kullanıcılar ve yatırımcılar, bu sürenin erken olduğu ve token fiyatında yüksek volatilite yaratacağını, hatta birçok kişinin kayıplar yaşayacağını belirtiyorlar. Bilindiği üzere proje ekibi ve yatırımcılara ayrılan token’lar genelde, en az 1 yıllık süreyle kilitli kalabiliyor ve durumun ekibin uzun dönemli çalışması için fazladan bir motivasyon sağladığı yorumu yapılıyor.

20 Şubat günü yapılacak 1.3 milyar adetlik airdrop, toplam STRK token arzının da %13.1’ine denk geliyor.

“Güvenilir olduğumuzu kanıtladık”

Starknet’in arkasındaki Ethereum yazılım firması olan Starkware’in kurucularından olan ve CEO’su konumundaki Eli Ben-Sasson ise eleştirilere cevap verdi. ABD medyasından Decrypt’e konuşan Ben-Sasson, tipik bir airdrop yapmadıklarını kabul etti ve şunları söyledi:

“Ekip ve yatırımcılar için ayrılan token’lar ve zaman dilimi belli standartların dışında olabilir, bunu kabul ediyoruz ancak biz farklı düşünen, projeleri farklı şekilde geliştiren bir ekibiz. O zaman açık konuşalım. İnsanlar, ekibin token’ları aldıktan sonra Starkware’de kalıp kalmayacağını sorguluyor. Ya da yatırımcıların Starknet ekosisteminde kalıp kalamayacaklarını… Şunu açıkça söylemek isterim ki, burada görünen tek şey ekibin her geçen gün büyüdüğüdür. 150 kişilik ekibin sayısı düzenli olarak artıyor. Starware güvenilir bir firma olduğunu kanıtlamıştır”

“Erken ya da geç açılımın önemi yok”

Starkware kurucusu, token kilitlerinin uzun süreli ayarlanması halinde de, kilit açılımları geldiğinde yine fiyatta sert düşüş tehlikesi yaşanacağını belirtti:

“Bunun, erken ya da geç kilit açmakla ilgisi yok. Sert satışlar olacaksa, 1 yıl sonra da olabilir, 3 ay sonra kilitler açıldığında da… Biz yatırımcıları ve katılımcıları ödüllendirmek istedik. Bunu hak ettiklerini düşünüyoruz. Ekibin projeye zarar verecek hareketlerde bulunacağını sanmıyorum”

“Akademiyi bile burası için bıraktım”

Ben-Sasson ayrıca kendisinin bile proje için birçok önemli pozisyonu feda ettiğini belirtti ve “Akademide çok kazançlı ve repütasyonu olan bir görevi, profesörlüğü bıraktım. Oraya geri dönmeyeceğim” dedi.

Ben-Sasson, İsrail’in Teknoloji Enstitüsü’nde 2010’dan 2018’e kadar profesörlük yapmıştı.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl