En büyük satışlarından birini yapan Grayscale de Bitcoin’i düşüremedi

Bitcoin spot ETF'leri dünü 92 milyon dolarlık net pozitif rakamla kapatırken, Grayscale ise bugüne kadarki 2. en büyük satışını yaptı. 598 milyon dolarlık satış bile Bitcoin'in yükseliş hareketini bozamazken, BlackRock ise net 600 milyon dolar yatırım aldı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin, 2021 yılının kasım ayındaki 69 bin dolarlık zirvesine her geçen gün bir adım daha yaklaşırken, spot ETF’ler ise dünü 92.3 milyon dolarlık net yatırımla kapadılar. En çok yatırım alan şirket net 600 milyon dolar ile BlackRock oldu. Fidelity ise son dönemde gördüğü en düşük yatırımlardan birini aldı ve günü 44 milyon dolarlık net yatırımla kapadı.

Grayscale çıkışı da etkileyemedi

Bitcoin spot ETF’lerinin işleme açıldıkları 11 Ocak’tan bu yana 8 milyar dolar değerden fazla BTC satışı yapan Grayscale, bu satışlarına dün de devam etti. Şirket dün 598 milyon dolarlık satış yaptı. Bu rakam, Grayscale’in 11 Ocak’tan bugüne kadar yaptığı en büyük 2. satış oldu. Firma, 22 Ocak günü de 640 milyon dolarlık satış yapmıştı.

Ancak rakamların yükselmesinde Bitcoin’deki yükselişin de etkisinin olduğunu belirtmekte fayda var. Ocak ayında daha çok 40 bin ilâ 50 bin dolar arasında seyreden Bitcoin’in şu anda 60 bin doların üzerinde olması, rakamların o döneme göre, olması gereken değerden daha yüksek görünmesine de neden oluyor. Örnek olarak Grayscale’in elindeki Bitcoin’lerin sayısı her geçen gün azalsa da, birkaç hafta önce 20 milyar dolar civarında olan toplam değer, şu an 26 milyar dolara çıkmış durumda…

11 Ocak’tan bu yana toplamda net 7.4 milyar dolarlık yatırım alan ETF’ler, Bitcoin’in bu seviyeye gelmesinde en büyük pay sahibi oldular. ETF’ler dün 673 milyon dolarlık net yatırımla bugüne kadarki en büyük rakamı görmüşlerdi.

Şirketlerin elinde şu anda 47.7 milyar dolarlık Bitcoin bulunuyor. Bu rakam, Bitcoin’in toplam arzının da yüzde 3.93’lük bölümüne tekabül ediyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl