Bill Miller IV, Bitcoin ve MicroStrategy övdü: Yükselişlerin başındayız

Efsane yatırımcı Bill Miller'ın oğlu olan ve yatırım yönetim şirketi Miller Value Partners'ın da CIO'su konumundaki Bill Miller IV, firmanın en çok tuttuğu hissenin MicroStrategy olduğunu belirtirken, hem MSTR hissesinde hem de Bitcoin'de yükselişler için çok daha fazla yol olduğunu belirtti.

Amazon hissesi ve Bitcoin alımlarıyla büyük bir servete kavuşan Bill Miller’ın, aynı ismi taşıyan ve şirketinin de finans yöneticisi olan Bill Miller IV, Bitcoin ve MicroStrategy’yi övdü. ABD medyasından CNBC’nin bir yayınına katılan Miller IV, yükseliş döneminin baş evrelerinde olduğumuzu belirtti.

“En çok tuttuğumuz hisse MicroStrategy”

Ellerinde en çok MicroStrategy şirketinin hisselerinden bulunduğunu belirten Miller, Michael Saylor’ın vizyonuna dikkat çekti ve şirketin Bitcoin politikasıyla getiri konusunu bambaşka bir seviyeye çektiğini söyledi:

“MicroStrategy şirketi, firmamızın elinde tuttuğu en büyük hisse senedi diyebilirim. Yüzde 14.5’lik oranda MSTR tutuyoruz. Ve önünde hala gidebileceği çok ciddi bir yol var. Bitcoin’in de aynı şekilde. Michael Saylor’ın buradaki vizyonu ve alabildiğince Bitcoin alma fikri, getiri sağlama stratejilerine yeni bir bakış açısı kattı. Saylor, temel matematik kurallarıyla, yatırım stratejilerine vizyon kattı. Hisse başına tutulan bitcoin sayısı her geçen gün artıyor. İlk Bitcoin almaya başladıklarında bu sayı çok daha azdı. “

“Dev yükselişlerin baş dönemlerindeyiz”

Dünyanın artık sermayenin dijitalleştiği bir dönemde olduğunu belirten ve çok büyük yükselişlerin baş evrelerinde olduğumuzu söyleyen Miller, Bitcoin’in “realized cap” olarak da bilinen gerçekleşmiş piyasa değerine de vurgu yaptı:

“Açıkçası şu anda sermayenin yeniden fiyatlandığı bir dönemin baş evrelerindeyiz. Sermaye artık dijitalleşiyor. Gerçekleşmiş piyasa değeri, Bitcoin’in bilinen piyasa değerinden farklıdır. Bitcoin’de son işlem yapılan coin’lerin ortalamasına göre hesaplanır. Ve şu anda son işlem yapılan Bitcoin’lerin ortalaması 24 bin dolarda. Yani ortalama Bitcoin yatırımcısı %150 kârda bulunuyor. Bu da şu demek, 500 milyar dolarlık fiat para Bitcoin’e geçmiş… Yeniden fiyatlanmış. Yüzlerce trilyon dolarlık bir sermaye var ve şu anda sadece 500 milyar dolarlık Bitcoin’in yeniden fiyatlandığını görüyoruz. Önümüzde ödül yarılanması var. Bu nedenle çok ciddi yükselişler bekliyoruz”

MicroStrategy hisselerinin değeri son 6 ayda %200, son 1 yılda ise %335 arttı. Hisseler, cuma gününü 1080 dolardan kapadı.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl