MicroStrategy’den bir büyük Bitcoin alımı daha: %1 eşiğini geçtiler

603 milyon dolarlık tahvil satışını tamamlayan MicroStrategy, 9 bin 245 adet Bitcoin satın aldığını duyurdu. Şirketin, toplam Bitcoin varlıkları 214 bin BTC'yi aştı. MicroStrategy, böylece 21 milyonluk toplam arzın yüzde 1'inden daha fazlasını tek başına elinde tutmaya başladı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

ABD merkezli yazılım şirketi MicroStrategy, Bitcoin alımlarına devam ediyor. Şirket, bugün de 9 bin 245 adet BTC satın aldığını duyurdu.

Yapılan açıklamaya göre satın alım, 11 – 18 Mart arasında gerçekleştirildi. Toplamda 623 milyon dolar ödenirken BTC başına ortalama maliyet 67 bin 382 dolar oldu. MicroStrategy’nin Bitcoin rezervi, son alımla 214 bin BTC’yi aştı.

Şirket, geçtiğimiz hafta 500 milyon dolarlık tahvil arz edeceğini bildirmişti. Talep daha fazla oldu ve planlanan miktarın 100 milyon dolar üzerine çıkıldı.

MicroStrategy, son alımıyla önemli bir eşiği de geride bıraktı. 214 bin 246 BTC’ye ulaşan şirket, 21 milyonluk toplam Bitcoin arzının ilk kez %1’inden daha fazlasını elinde tutmaya başladı.

2020’den bu yana aktif olarak Bitcoin satın alan MicroStrategy, bu varlıkların tamamı için 7.5 milyar dolar ödedi. Şirketin kağıt üzerindeki Bitcoin karı ise 6.1 milyar dolar.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl