Trade mi, manipülasyon mu: Solana’da 1 saatte 8.9 milyon dolar kazandı

2024 boğa sezonunda her gün bir başka meme coin'in çıktığı ve trader'ların adeta akın ettikleri Solana ağı üzerinden kazanılan paralar bambaşka boyutlara ulaşmaya başladı. Bir kişi, 1 saatten bile az sürede Shroom adlı token üzerinden 51 bin adet SOL kazanmayı başardı. Analistler ve kripto para yatırımcıları ise bu kişinin proje geliştiricilerinden biri olduğu yönünde hemfikirler…

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Son dönemde üzerinde çıkarılan meme coin’lerle bazı hesapların büyük kârlar elde ettiği, birçok token’ın da büyük borsalarda listelendiği Solana ağında kazanılan paralar artık başka boyutlara ulaşmaya başladı.

1 milyon dolarlık alım yaptı

Zincir üstü takip platformu Lookonchain’in verdiği bilgiye göre Solana üzerinde çıkarılan Shroom adlı token’ı kısa sürede fark eden bir kripto yatırımcısı, geliştiricinin likidite eklediği blokta alım yaptı. Alım için hiç de mütevazı davranmayan bu kişi, 1 milyon dolar değerde 6 bin adetlik SOL ile 292 milyon adet Shroom alımı yaptı.

İçeriden biri olabilir

Yapılan alımların üzerinden 1 saat bile geşmeden ise bu kişi token’larını 9.9 milyon dolar değerde 57 bin adetlik SOL karşılığında sattı. Yani 1 saatte yaklaşık 8.9 milyon dolar değerde 51 bin SOL kâr elde etmiş oldu.

Uzmanlar ve kripto para yatırımcıları ise sosyal medyada, bu kişinin geliştirici grubundan bir kişi olma ihtimalinin çok yüksek olduğunu belirttiler.

2023’ün ekim ayında Solana tabanlı meme coin BONK ile başlayan furya şu anda adeta çılgınlık seviyesine gelmiş durumda… BONK dışında WIF, SLERF, BOME ve MYRO gibi meme token’lar da ciddi şekilde yükseldiler.

Hatta son günlerde sosyal medyada Solana tabanlı coin’ler çıkaran ve takipçilerinden token isteyen kişiler de görülmeye başlandı. Takipçilerine airdrop vaadinde bulunan bu kişilerin cüzdanlarına da binlerce dolarlık SOL gönderilmesi de dikkat çekiyor ve yatırımcıların risk iştahının ne boyutlara geldiğini net şekilde gösteriyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl