Michael Saylor’dan Bitcoin ve Türkiye açıklaması

MicroStrategy'nin yönetim kurulu başkanı Michael Saylor, Bitcoin'in Türkiye için bir umut olduğunu söyledi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bilançosunda 214 binden fazla Bitcoin bulunduran ABD’li şirket MicroStrategy’nin yönetim kurulu başkanı Michael Saylor, Bitcoin’in Türkiye için umut olduğunu ifade etti.

Saylor, kişisel X hesabından yaptığı paylaşımda, Bitcoin’in Türk Lirası karşısında sürekli yükselen fiyatına dikkat çekerek “Bitcoin, Türkiye için bir umuttur.” yazdı.

Saylor, daha önce de Türkiye’deki enflasyon gerçeğine dikkat çekmişti. MicroStrategy’nin kurucusu, ocak ayında katıldığı BloombergHT yayınında, Bitcoin’in “Türkiye gibi ülkelerde siyasi istikrarsızlık, para biriminin değer kaybı ve karşı taraf riskiyle mücadele ederken servetini korumak isteyenler için cazip bir varlık” olduğunu ifade etmişti.

Saylor, para biriminin büyük değer kaybına uğradığı ekonomilerde vatandaşlar, şirketler ve aileler için en iyi çözümün Bitcoin’de yattığını savunuyor.

Teknoloji girişimcisi, 2020 yılından bu yana aktif bir biçimde Bitcoin propagandası yürütüyor. Saylor’un ısrarlı bir Bitcoin stratejisi benimsemiş olan şirketi MicroStrategy de 2020’den bu yana Bitcoin satın alıyor. Yapılan onlarca alım neticesinde MicroStrategy’nin Bitcoin varlıkları 214 bini aştı. Şirket, kağıt üzerinde Bitcoin’den 6 milyar dolardan fazla kar etti.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl

1 yorum

  1. Baldiback (microstrategy) Yanıtla

    Baldiback bunu beğenmedi