Bitcoin ve altcoin’lerin düşüş nedeni belli oldu

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin başta olmak üzere kripto paralar, yeni haftaya düşüşlerle devam ediyor. Bir numaralı kripto para, bugün 64 bin 782 dolara kadar geri çekildi. Dün ise fiyat 71 bin doların üzerindeydi. Bitcoin neden düştü?

Bitcoin’deki düşüşün başlıca nedeni, Fed beklentileriyle ilişkili. Dün, ABD ISM imalat endeksi, tahminleri aştı ve mart ayında, bir önceki aya göre 2.5 puan artarak 50.3 oldu. Böylece imalat endeksi, 1.5 yıl aradan sonra ilk kez büyüme yaşadı.

Güçlü ISM verileri, Amerikan merkez bankasının Haziran ayında faiz indiriminden kaçınabileceği beklentilerini artırdı. 10 yıllık ABD Hazine tahvillerinin getirisi de yüzde 4.4’e çıktı ve Kasım 2023’ten bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Piyasada Fed’in bu yılki para politikasını dair beklentiler değişti. Haziran ayında faiz indirimi olasılığı yüzde 50’nin altına düştü.

Oluşan tablo, riskli varlıklardan kaçışa neden oldu.

Öte yandan spot Bitcoin ETF’lerine yatırımlar da azaldı. Dün ETF’ler 85 milyon dolar açık verdi. ETF yatırımlarında görülen geçen haftaki iyileşme, yerini çıkışlara bıraktı. Grayscale ETF’inde görülen 300 milyon dolarlık satış, Bitcoin fiyatı üzerinde de baskı oluşturdu.

Piyasalar şimdi Fed başkanı Powell’ın yarın yapacağı açıklamalara ve imalat dışı sektör için bildirilecek PMI verilerine odaklandı.

Bitcoin, TSİ 16.25 itibari ile 64 bin 800 dolardan işlem görüyor.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl

1 yorum

  1. SALAHETTİN YAVUZ Yanıtla

    Yorumunuz çok doğru ve tam isabetli, tebrikler.