Bitcoin Cash halving’i tamamladı: Fiyat nasıl seyretti?

Bitcoin Cash'te halving tamamlandı. Blok ödülleri, yarı yarıya düşerken Bitcoin Cash fiyatı da halving sonrası artış gösterdi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin’de halving’e gün sayılırken Bitcoin Cash ise bu süreci geride bıraktı.

2017’de Bitcoin‘den çatallanarak oluşturulan Bitcoin Cash’te ikinci halving tamamlandı. Her dört yılda bir meydana gelen halving’in ikincisi, Türkiye saatiyle gece 1.45’te gerçekleşti. Blok ödülleri 6.25 BCH’den 3.125 BCH’ye indi.

Halving öncesi düştü, halving sonrası yükseldi

Halving’in hemen öncesi, 560 dolar seviyelerine kadar düşen BCH’de halving sonrası yükseliş hakim oldu. İlk saatlerde fiyat 640 dolara yaklaşarak yüzde 14 değer kazandı.

Öte yandan madencilik için kullanılan donanımların toplam hesaplama gücünü ifade eden hash rate’teki geri çekilme ise dikkat çekti. 1 Nisan’da 10 exahash, dün ise 7 exahash gücünde olan hash rate, halving sonrası 3 exahash seviyelerine kadar düştü. Bitcoin Cash hash rate’i mart ayı ortalarında da yine 3 exahash düzeyindeydi.

Sıra Bitcoin’deki halving’de

Şimdi sıra Bitcoin halving’inde. Bir numaralı kripto para, tahmini olarak 15 gün sonra, 19 Nisan’da dördüncü blok ödülü yarılanmasını gerçekleştirecek. Coinbase, yakın tarihli bir raporunda, Bitcoin’deki bu yarılanmayı fiyat hareketi bakımından ilk yarılanmaya benzetmişti.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl