30 doların altında Bitcoin alan balina 10 yıl sonra uyandı

Son dönemde çok fazla görülen, yıllar sonra uyanan kripto para balinalarına bir yenisi daha eklendi. 10 yıl sonra ilk kez hareket eden cüzdandan 18 milyon dolarlık BTC transferi yapıldı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

İçinde şu anki değeri 118 milyon dolar olan 1701 Bitcoin bulunduran ve 10 yıldır hiçbir hareket etmeyen cüzdan seneler sonra açıldı ve hareket etti. Zincir üstü takip platformu Lookonchain’in verdiği bilgiye göre cüzdandan 18 milyon dolar değerde 246 BTC çıkışı oldu.

29 dolar ortalama tutturdu

Lookonchain’i verdiği bilgilerde ayrıca balinanın son olarak 2013’te Bitcoin transferi aldığı, yani giriş gördüğü belirtildi. O dönem 4272 adet BTC alan cüzdanın alım ortalaması da 29.3 dolar olarak belirlendi. Cüzdana giriş olduğu dönemde Bitcoin fiyatının da yaklaşık 125 dolar olduğu yazıldı.

Balina ayrıca uzun süre beklemesinin faydasını da çok ciddi bir kâr ederek gördü. Bitcoin’in 70 bin doların üzerinde işlem gördüğü bugünlerde balinanın kârı yaklaşık %240.000 civarında seyrediyor. Son dönemde birçok eski cüzdandan yapılan transferler dikkat çekerken, bunların büyük bölümünün borsalara değil, yeni cüzdanlara taşınması da gözlerden kaçmıyor. Bu durum, balinaların güvenlik sebepli yeni tarz cüzdanlara geçtiklerini ve satış maksatlı transfer yapmadıklarını gösteriyor.

1 ayda 90 milyon dolarlık alım var

Lookonchain’in verdiği bir başka bilgide ise, yine büyük bir hesabın 6 Mart gününden bu yana ciddi şekilde Bitcoin topladığı ifade edildi. 68 bin dolarlık ortalama tutturan bu balina, 6 Mart gününden itibaren yaklaşık 90 milyon dolar değerinde Bitcoin aldı.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl

1 yorum

  1. fdf Yanıtla

    1500 de bozmamis
    20 binde bozmamis
    65 binde bozmamis 70 de bozuyor
    bu adamin okadar bitcoini varki
    ancak sira bu cuzdana gelmis 🙂