Bitcoin’de halving öncesi zorluk rekoru: 86 trilyonu geçti

Bitcoin madencilik zorluğu, halving öncesi son ayarlamada 86 trilyonu aştı ve tüm zamanların en yükseğine ulaştı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin blok ödülü yarılanmasına (halving) yaklaşılırken madencilik zorluğu da rekor kırdı. Halving öncesi yapılan son ayarlamada zorluk, 86.39 trilyona ulaştı.

Madencilik zorluğu, basitçe Bitcoin blok zincirine yeni bloklar ekleme zorluğunu (veya Bitcoin üretim zorluğunu) ifade ediyor. Zorlukta artış oldukça Bitcoin üretmek için gereken işlem gücü ihtiyacı da artıyor. Daha fazla işlem gücü, Bitcoin ağını daha fazla güvenli kılıyor. Zorluğun artması, aynı zamanda Bitcoin madenciliğine daha çok talep olduğunu gösteriyor.

Zorluk, 2016 blokta bir ağın durumuna göre otomatik olarak yeniden ayarlanıyor. İşlem gücü artışları, zorlukta da aynı oranda artışla sonuçlanıyor. Bir sonraki zorluk ayarı, 20 Nisan’da gerçekleşmesi beklenen halving’den 4 gün sonra yapılacak.

4 yılda bir meydana gelen halving, Bitcoin blok ödüllerini 6.25 BTC’den 3.125 BTC’ye indirecek. Bu sayede, günlük Bitcoin üretim miktarı da 900 BTC’den 450 BTC’ye düşecek. Dolayısıyla piyasaya sürülen yeni BTC sayısında büyük bir azalma olacak.

Piyasa değeriyle bir numaralı kripto para TSİ 22.30 itibari ile 70 bin 300 dolardan işlem görüyor.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl