Rönesans (RGYAS) halka arz başlıyor! Rönesans kaç lot verir?

rönesans kaç lot verir

Gayrimenkul sektörünün dev isimlerinden Rönesans Gayrimenkul’un halka arzı için talep toplama başlıyor. Rönesans halka arzı için 17 – 18 – 19 Nisan tarihlerinden emir girilebilecek. Peki Rönesans kaç lot verir? Rönesans halka arzına hangi bankalardan katılım sağlanır? Rönesans halka arzı katılım endeksine uygun mu?

Rönesans kaç lot verir?

Şirketin halka arz öncesinde yayınladığı onaylı izahnameye göre yatırımcılara toplam 33 milyon 357 bin adet lot dağıtılacak. Bu durumda halka arza ortalama olarak 2.5 milyon kişi katılması durumunda 11 lot (1485 TL) dağıtılması beklenebilir.

Katılımcı sayısıLot sayısıFiyat
2.1 milyon kişi13 lot1755 TL
2.5 milyon kişi11 lot1485 TL
2.9 milyon kişi10 lot1350 TL
3.3 milyon kişi9 lot1215 TL
3.75 milyon kişi8 lot1080 TL

Rönesans halka arz hangi bankalarda var?

Rönesans halka arzına pek çok banka ve aracı kurumdan katılım mümkün. Ancak şirketin faizli işlemler yürütmesi nedeniyle katılım bankaları bu halka arza aracılık etmeyecektir.

Kuveyt Türk Katılım Bankası, Vakıf Katılım, Strateji Menkul Değerler, Albaraka Türk Katılım Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası, Investaz Yatırım, Galata Menkul Değerler ve Alan Menkul Değerler gibi kurumlardan bu halka arza katılım yapılamayacaktır.

Yukarıda adı geçen banka ve aracı kurumların haricindeki tüm kurumlardan başvurular kabul edilecektir.

Rönesans (RGYAS) halka arzında konsorsiyum liderdiğini Deniz Yatırım üstlenmektedir.

Rönesans halka arz katılım endeksine uygun mu?

Rönesans GYO’nun yayımlanan SPK onaylı izahnamesinde borsa görüşü bölümünde katılım endeksine uygun olduğuna dair bir ifade bulunmamaktadır. Bu durum, Rönesans halka arzının katılım endeksine uygun olmadığı şeklinde yorumlanmaktadır.

Katılım endeksi, faaliyet alanları ve mali yapısıyla İslami finans ilkelerine uygun olan şirketleri içeren bir endeks olarak tanımlanabilir. Şirketin katılım endeksine uygun olması için öncelikle dinen yasaklı bir sektörde faaliyet göstermemesi gerekmektedir. Ayrıca, faiz getiren nakit ve menkul kıymetlerin piyasa değerinin toplam varlıklar içindeki oranı yüzde 30’u geçmemelidir.

Katılım endeksi, BIST100 ve BIST30 gibi belirli şirketleri kapsayan bir borsa endeksidir, ancak İslami finans prensiplerine uygunluğuyla öne çıkar.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl