Halving, Bitcoin’in gidecek çok yolu olduğunu gösteriyor: Bitfinex raporu

Bitcoin mart ayındaki 73 bin dolarlık zirvesinden bu günlerde 60 bin dolar seviyesine inerken yatırımcılarda da "Yükseliş dönemi bitti mi?" korkusu başladı. Bitfinex borsasının son raporu ise bu halving döneminin de eskilerden farklı olmayacağı, yani yarılanma sonrası yukarı gidişatın devam edeceği yönünde…

bitcoin
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kripto para dünyasının önemli borsalarından biri olan Bitfinex de halving ile ilgili rapor yazan kurumlara eklendi. Dünkü Bernstein ve Bitwise raporlarının ardından Bitfinex borsası da, halving sonrası yükselişin devam etmesini bekliyor.

“Gidilen yol 2020’ye benziyor”

Değerlendirme yazısında Bitcoin‘deki ödül yarılanmasının ağın güvenliği açısından en temel faktörlerden biri olduğu ve sonrasında her zaman fiyatta yükseliş geldiği ifade edildi ve yine aynı senaryonun yaşanma ihtimali olduğu belirtildi:

“Bitcoin fiyat dinamikleri açısından bu haftaki halving en temel etkenlerden birisi… Halving yaklaştıkça merkezi borsalardan çıkan BTC sayısı da gittikçe artıyor. Geçmişe baktığımızda Bitcoin yatırımcısının 2020’de de halving öncesi dönemde benzer hareketleri yaptığını görüyoruz. 2021’de de fiyat yukarı doğru çok sert bir çıkış yaşamıştı. Şu an gidilen yol, aynı yükselişi yeniden yaşabileceğimiz intibasını yaratıyor”

Raporda borsalarda hareket etmeyen BTC’lerin de artık çıkış yapmaya başladığı yani yatırımcıların aslında coin’lerini soğuk cüzdanlara çekmeye başladıkları yazıldı.

Dünkü Bitwise ve Bernstein raporlarında da, halving’in hemen sonrasında sert yükselişlerin gelmeyebileceği ancak birkaç ay sonrasında ise Bitcoin’in şu ana kadar hep yukarı gittiği beirtilmişti.

Son yarılanma 2020’nin mayıs ayında olmuş ve kripto paralar 2020’nin aralık ayında başlayan sert fiyat yükselişleriyle beraber 2021’de büyük bir boğa sezonu yaşamıştı.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl