OSMEN bedelsiz haberiyle uçtu, gözler bu hisselere çevrildi!

osmen bedelsiz

Osmanlı Yatırım Menkul Değerler OSMEN geçtiğimiz Cuma günü seans kapanışı ile birlikte bedelsiz sermaye artırımı yapacağını duyurdu. Cuma akşamı KAP’ta duyurulan haberin ardından Pazartesi günü seans açılışı merakla bekleniyordu. Yüksek oranlı bedelsiz sermaye artırımı hisseye yoğun bir hareketlilik getirdi ve OSMEN hissesi Pazartesi günü tavan yaptı. Aynı hareketine bugün de devam eden OSMEN bugünkü tavanla birlikte yatırımcısına iki günde %20 kazandırdı. Yaklaşık bir aydır 200 lira bandında hareket eden OSMEN hissesi bugünkü yükselişle birlikte 257 liraya geldi.

OSMEN hissesindeki yükseliş, gözlerin bedelsiz sermaye artırımı yapma potansiyeli yüksek olan hisselere çevrilmesini sağladı.

Yüzde 1809’luk bedelsiz

Düşük sermayesi ile dikkat çeken şirket son yönetim kurulu toplantısında sermayeyi artırmaya karar verdi. Şirketin iç kaynaklarından karşılanacak olan sermaye artırımı ile 20 milyon TL olan şirket sermayesi 400 milyon TL’ye yükseltilecek.

SPK’nın Osmanlı Yatırım’ın bedelsiz sermaye artırım başvurusunu onaylamasının ardından sermaye artırım işlemi gerçekleşecek. Onayın ardından 10 lot OSMEN hissesi olan kişinin elindeki OSMEN hissesi 191 lota çıkacak.

Bedelsiz sermaye artırımı yapması beklenen 5 şirket

OSMEN’deki sert yükselişin ardından gözler bedelsiz sermaye artırımı yapması beklenen şirketlere çevrildi. İşte bedelsiz sermaye artırım kararı alan şirketler:

  1. Pegasus: Havacılık sektörünün önemli şirketlerinden Pegasus, 102 milyon TL olan sermayesini 500 milyon TL’ye yükseltme kararı almıştı.
  2. Aksa: Aksa Akrilik Yönetim Kurulu geçtiğimiz hafta %1100 bedelsiz sermaye arttırımı kararı aldı.
  3. Ereğli: Hem bedelsiz sermaye artırımı kararı alan hem de temettü dağıtacağını açıklayan Ereğli için gözler SPK’da.
  4. Kontrolmatik: En son 2022 yılında bedelsiz sermaye artırımı yapan şirket bu yıl da sermayesini %125 arttıracak.
  5. Sanica Isı: 2022 yılının Kasım ayında borsaya merhaba diyen Sanica, %566’lık bedelsiz kararını duyurmuştu.
Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl