VanEck’ten SEC’ye Ether spot ETF uyarısı: İlk biz başvurduk

ABD merkezli varlık yönetim firması olan VanEck, SEC'nin toplu karar mekanizmasının adil olmadığına inanıyor. Şirket yöneticisi Matthew Sigel yaptığı açıklamada, "İlk başvuran biziz. Daha önce bunun bir anlamı vardı. Yine olmalı… Biz daha çok bekledik ve masrafımız diğerlerine göre çok oldu" dedi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kripto para dünyası ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) bugün vereceği VanEck Ether spot ETF kararına odaklanırken, VanEck şirketi ise, kendisinin “kapıdan geçen ilk şirket” olmasının avantajını görmesi gerektiğine inanıyor.

“Eskiden bunun bir anlamı vardı”

Şirketin kripto araştırmalarından sorumlu yöneticisi olan Matthew Sigel, dün katıldığı bir X space yayınında, SEC’nin kimin ne zaman başvuru yaptığına bakmadığı politikasını eleştirdi ve şunları söyledi:

“İlk başvuran bizdik ve ilk cevap alan da biz olmak istiyoruz. Eskiden SEC’ye önce başvurmanın bir anlamı vardı. Yeniden öyle olmalı. Bu durum adil olmayan bir rekabet yaratıyor. Aylar önce başvuran ve başvurularını güncel tutmak için uzun süre bekleyen, ona göre harcamalar yapan, masrafları oluşan şirketler bu anlamda daha dezavantajlı oldu”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR | Ethereum ETF’i için onay kararı ne zaman?

SEC, ocak ayında kabul ettiği Bitcoin spot ETF’leriyle alakalı toplu bir karar vermiş ve tüm şirketlerin başvurularını 10 Ocak günü onaylamıştı. Kurumun aynı uygulamayı bugün de yapması ve toplu bir onay ya da ret kararı vermesi bekleniyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl