Ether ETF şirketi yöneticisi konuştu: SEC de gafil avlandı, şimdi başlıyoruz

Ether spot ETF kararına saatler kala, SEC'nin S-1 belgeleriyle ilgili başvuru yapan şirketlerle iletişime geçtiği belirtildi. Başvuru yapan şirketlerin bir yöneticisi de "Son andaki politika değişikliğiyle SEC de gafil avlandı, hazırlıksız yakalandı. O yüzden basitçe anlatmak gerekirse, şimdi başlıyoruz" dedi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kripto ve finans dünyası ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) bugün vereceği Ether spot ETF kararını heyecanla beklerken, başvuru yapan şirketlerden birinin yöneticisi ise SEC’nin S-1 dosyalaması konusunda firmalarla iletişime geçtiğini belirtti.

S-1 dosyası işi uzatabilir

Bilindiği üzere S-1 dosyaları SEC’ye yapılan ETF başvurularında şirketin mali durumu, iş modeli, risk faktörleri ve yönetim kadrosu hakkında detaylı bilgiler içeriyor. S-1 dosyasının onaylanması da, ETF’in borsada işlem görmesi için en önemli adımlardan biri olarak görülür.

Okumadan geçmeyin! | Ethereum ETF’i için onay kararı ne zaman?

SEC’nin bugün vereceği karar aslında şirketleri yaptıkları 19b-4 dosyalamasıyla ilgili olacak. Dolayısyla 19b-4 dosyaları SEC tarafından onaylanmış olsa bile, S-1 dosyalarının hayata geçmesi biraz daha zaman alabilir. Dolayısıyla fonların işleme açılması da zaman alabilir.

“Hazırlıksız yakalandılar”

ABD medyasından The Block’a konuşan ve Ether spot ETF başvurusu yapan şirketlerden birinin yöneticisi olan bir kişi ise yaptığı açıklamada SEC’nin firmalarla S-1 dosyaları hakkında henüz iletişime geçtiğini ve aslında kurumun da bu konuda gafil avlandığını söyledi. İsmi verilmeyen bu kişi, şu ifadeleri kullandı:

“Aslında basitçe, işler şimdi başlıyor. Sanırım SEC’nin yatırım yönetim birimi de hazırlıksız yakalandı. Politika değişikliği onları da gafil avladı. Dolayısıyla her şey şimdi başlıyor. Ether ETF’inde bir ret kararı beklemiyoruz ama dikkat etmek lazım”

Konuyla ilgili konuşan Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas da, “Ne kadar hızlı gidebilirler, bilmiyorum. Bu birkaç gün çok karmaşık bir süreç olacak. Belki de birkaç hafta sürecek. İş tamamen S-1 dosyalamalarına bağlı…” dedi.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl