CryptoQuant raporu: Bitcoin ve Ether’e güçlü talep var

Zincir üstü veri platformu CryptoQuant haftalık analizinde Bitcoin ve Ether'e güçlü bir talep olduğunu dile getirdi. Yeni Bitcoin yatırımcılarının günde 1 milyar dolarlık alım yaptığını belirten şirket, ABD ETF'lerine olan ilginin de yeniden artmaya başladığını ayrıca satışlarda realize edilmemiş kâr oranının da artık sıfırladığını belirtti.

Bitcoin yeniden 70 bin dolar seviyesinin üzerinde işlem görmeye başlarken zincir üstü analiz firması CryptoQuant, haftalık analiz raporunu yayımladı. Raporda ETF’lerden yeni yatırımcı grubunun artışına ve satış baskısındaki düşüşe kadar önemli noktalara dikkat çekildi.

“Bitcoin ve Ether alımları arttı”

Büyük oyuncuların Bitcoin gibi Ether alımlarını da artırdıkları ve ETF’lerin de burada büyük pay sahibi oldukları belirtildi:

“Bir fiyat rallisi için gereken en önemli unsurlardan biri de talebin artmasıdır. Bitcoin ve Ether’e olan talebin son dönemlerde ciddi şekilde arttığını görüyoruz. Büyük oyuncu ve uzun vadeli yatırımcı sayısında artış var. Büyük Bitcoin cüzdanları günlük 1 milyar dolarlık alım yapıyorlar. ABD’deki Bitcoin ETF’lerine olan ilgi yeniden artmaya başladı. Ether spot ETF’lerinin kabul edilmesi, Ether’e olan talebi de artırdı. Ayrıca trader’ların yarattığı satış baskısı da, realize edilmemiş kârın %0’a inmesinden ötürü aşırı derecede azalmış görünüyor”

CryptoQuant’ın CEO’su Ki Young Ju da geçtiğimiz günlerde şu anki durumun 4 yıl öncekiyle ciddi benzerlikler taşıdığını belirtmiş ve “O dönem de Bitcoin 10 bin dolar civarında 6 ay dolanıp durmuştu. Ancak zincir üstü hareketlilik de çok fazlaydı. Bugün yeni balina cüzdanlarına günde 1 milyar dolarlık BTC ekleniyor” demişti.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl