Balina Binance’e 100 milyon dolar taşıdı, Bitcoin yüzde 3 düştü: Mt. Gox satışları mı başladı?

Temmuz ayına yükselişle başlayan ve pazartesi günü 63 bin doları da aşan Bitcoin, yönünü yeniden aşağıya çevirdi. Düşüşün ise, bir balinanın Binance borsasına son 24 saatte 100 milyon dolardan fazla Bitcoin taşıdıktan sonra gelmesi dikkat çekti. Mt. Gox satışları da düşüşün arkasındaki bir başka sebep olabilir.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin yeniden 61 bin doların altına indi. Hafta başı 63 bin dolarla bir ralli başlatan en büyük kripto paranın bu hareketi kısa sürdü. Bitcoin’deki düşüşün zamanlaması ise dikkat çekti.

“100 milyon dolarlık transferin ardından…”

Zincir üstü veri takip platformu Lookonchain’in verdiği bilgilere göre Bir balina sabah saatlerinde 62 milyon dolar değerde 1023 adet BTC’yi Binance borsasına taşıdı. Aynı balinanın son 24 saatte Binance’e taşıdığı Bitcoin’in değeri ise 100 milyon doları aştı. Balina, toplamda 1723 adet BTC’yi satış için platforma transfer etmiş oldu.

Balina hesabın bu transferlerinin ardından Bitcoin’de düşüş gelmesi de gözlerden kaçmadı. Bitcoin fiyatı son 24 saatte %3.3’lük düşüş yaşadı.

Mt. Gox satışları mı başladı?

Düşüşün arkasında Mt. Gox’un BTC ve BCH dağıtımları da olabilir. Geçtiğimiz hafta pazartesi günü borsanın iflas yönetimi, temmuzun ilk haftası itibarıyla dağıtımların başlayacağını söylemişti. Borsa 9 milyar dolar değerde 140 bin adet BTC ile aynı adette BCH’yi mağdur olan hak sahibi müşterilere dağıtacak. Uzmanlar, 10 senedir dokunulmayan ve fiyat yükselişlerinde büyük kâr getiren BTC’lerin büyük kısmının, sahipleri tarafından satılmasına ve kâr realizasyonunun yapılmasına kesin gözüyle bakıyorlar.

Endeskler yükselirken…

Dün Fed başkanı Jerome Powell’ın Portekiz’de katıldığı bir panelde düşen enflasyona değinmesi ve olumlu bir konuşma yapması da Bitcoin’deki düşüşü engelleyemedi. Öte yandan hem Nasdaq hem S&P 500 günü yükselişlerle tamamladı. Hatta S&P 500 bir kez daha rekor seviyeye yükseldi.

Haberin yazıldığı dakikalarda Bitcoin yaklaşık 60.600 dolar civarında işlem görüyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl