Sert düşüşlerin ardından 100 ve 90 bin dolarlık Bitcoin kontratlarına ilgi artıyor

Pazartesi günü yaşanan ve 1.1 milyar dolarlık pozisyonun tasfiye olduğu kripto dünyasında yatırımcılar şimdi de ileriye dönük pozitif adımlar atmaya başladılar. Hem ABD hem de ABD dışı borsalarda trader'lar bu yılın sonuna doğru 100 ve 90 bin dolardan satış hakkı veren Bitcoin kontratlarını almaya başladılar.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kripto trader’ları, bu haftaki sert düşüşlerin ardından daha optimistik bir tavır sergilemeye başladılar. ABD medyasından Bloomberg’in haberine göre eylül için 90 bin dolarlık, aralık ve mart ayları için ise 100 bin dolarlık Bitcoin satış kontratları şu anda opsiyon piyasalarında en fazla ilgi gören sözleşmeler oldular. Kontratların nominal değerleri ise yaklaşık 1 milyar dolar civarında bulunuyor.

“Solana ve Bitcoin’de alım pozisyonları artıyor”

SwapGlobal şirketinde broker’lık hizmeti veren Yevgeniy Feldman da Bloomberg’e konuyla ilgili yaptığı yorumda Bitcoin ve Solana konusundaki “alım spread’lerine” değindi:

“ABD’deki hedge fonları ve kurumsal yatırımcılar, pazartesi ve salı günleri tezgah üstü (OTC) platformlar aracılığıyla Bitcoin ve Solana’da alım spread’lerine yatırım yapmaya başladılar. Özellikle Coinbase Global üzerinde Bitcoin için ciddi bir talep olduğunu görüyoruz. Emir defterlerindeki rakamlarda ciddi bir alım gücünün, olduğunu görüyoruz. Özellikle 49 bin dolar ve altında büyük bir alım emri söz konusu… “

Alım spread’leri, vadeli piyasalarda belli bir fiyat aralığındaki opsiyonu alıp satmayı içeriyor. Feldman ise 49 bin doların altında ciddi bir alım emrinin beklediğini ifade ediyor.

Hatırlanacağı gibi pazartesi günkü büyük düşüşler esnasında Bitcoin 49 bin dolara kadar inmiş ancak çok kısa sürede yeniden yükselmişti.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl