Bitcoin spot ETF opsiyon başvuruları neden bir bir geri çekiliyor?

Bitcoin spot ETF'lerine yönelik opsiyon başvuruları, son günlerde geri çekiliyor. Son olarak hem Nasdaq hem de NYSE'nin başvurularını geri çekmeleri akılları karıştırdı. Bunun nedeninin SEC ile yürütülen görüşmelerden alınan geri bildirimler olduğu düşünülüyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Spot Bitcoin ETF’lerine yönelik opsiyon başvuruları bir bir geri çekiliyor. CBOE’nin geçtiğimiz haftaki geri çekme kararı ve ardından tekrar başvuru yapmasının ardından dün de hem NYSE hem de Nasdaq başvurularını geri çektiler.

Bu şirketlerin başvurularını çekmelerinin sebebinin SEC ile yapılan görüşmelerde alınan geri bildirimler olduğu düşünülüyor. Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Bloomberg ETF analisti James Seyffart, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) başvurularla ilgili olarak şirketlere geri bildirim veriyor olabileceğini öne sürdü. Seyffart, bu geri bildirimlerin de pozisyon limitleri ve piyasa manipülasyonu konusunda olduğunu düşündüğünü belirtti. Bu noktada, endişe kaynağı ise onay süresinin uzamış olabileceği. Eğer süre, başa sarılırsa, opsiyon başvurularının onayı 25 Nisan 2025 tarihine kadar verilmeyebilir.

Nasdaq ve NYSE’nin yeniden başvuru yapıp yapmayacakları merakla bekleniyor. CBOE’nin yeniden başvurusunda, daha önce 15 olan sayfa sayısı, 44’e kadar çıkmıştı.

SEC’nin ocak ayında spot Bitcoin ETF’lerini onaylamasının ardından borsalar, bu ETF’lere yönelik opsiyon kontratlarını listelemek için kurumun kapısını çalmışlardı. Aynı başvuru, Ethereum ETF’leri için de yapıldı. Bugün Nasdaq’ın Ethereum ETF’lerine yönelik opsiyon kontratları başvurusu da geri çekildi.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl