Bitcoin hash fiyatı tarihi dipte: Geçmiş tekrarlanacak mı?

Bitcoin hash fiyatı göstergesi, son günlerde tüm zamanların en düşük seviyelerine geriledi. Geçmişteki benzerlikler düşünüldüğünde bu durum, Bİtcoin'in dip noktaya yakın olabileceği anlamına geliyor.

Madencilerin terahash başına elde ettikleri geliri gösteren bir indikatör olan hash fiyatı, son günlerde tüm zamanların en düşük seviyelerine geriledi. Bu değer, dün itibari ile 0.042 dolara kadar indi.

On-chain analiz platformu CryptoQuant‘ta yer alan analize göre, hash fiyatının dip yaptığı dönemler, şimdiye kadar Bitcoin fiyatının da dip noktalarına karşılık geldi. Bu göz önünde bulundurularak mevcut Bitcoin fiyatının da dip noktaya yakın olabileceği tahmin ediliyor.

Aşağıdaki grafikte sarı çizgi, hash fiyatını, siyah çizgi ise Bitcoin fiyatını gösteriyor. Kare içine alınmış bölümler ise hash fiyatının dip seviyesine indiği zamanlara ait.

Öte yandan umut verici olan farklı ölçümler de var. CryptoQuant CEO’su Ki Young Ju tarafından paylaşılan bir başka grafik, özellikle 2020 yılı olmak üzere halving’in gerçekleştiği yıllarda, Bitcoin fiyatının dördüncü çeyrekte yükseliş eğilimi gösterdiğini ortaya koyuyor. Ki, “Son Bitcoin halving döngüsünde boğa rallisi, dördüncü çeyrekte başladı. Balinalar, yıllık bazda yatay bir performansla dördüncü çeyreğin sıkıcı geçmesine izin vermeyecektir.” ifadelerini kullandı.

Bir numaralı kripto para Bitcoin, bir hafta sonuna daha düşüşle giriyor. Fiyat, TSİ 22.00 itibari ile 59 bin dolara yakın seyrediyor.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl