EigenLayer ikinci airdrop planını duyurdu: Ne kadar token dağıtılacak?

Özellikle nisan ayındaki ilk token ve airdrop açıklamasıyla büyük ses getiren EigenLayer, ikinci airdrop programını da açıkladı. Program dahilinde 86 milyon token dağıtılacak. Hak kazananlar 17 Eylül'de token'larını talep edebilecekler.

Yeniden stake protokolü EigenLayer, ikinci airdrop programını açıkladı. Katılımcılara toplamda 86 milyon adet token dağıtılacak. Dağıtım, 15 Mart ilâ 15 Ağustos arasında stake edenleri kapsıyor. Airdrop’un tam olarak başlama günü ile ilgili olarak ise 17 Eylül işaret edildi.

Nisan ayındaki airdrop duyurusuyla büyük ilgi çeken EigenLayer’ın ikinci airdrop’unda dağıtacağı 86 milyon adet token, toplam arzın yaklaşık %5’ini oluşturuyor. 70 milyon adet token; stake edenler ve aktif şekilde çalışan operatörlere dağıtılacak. Dağıtımlar, katılımcıların ETH stake oranlarına göre gelecek.

Aktif doğrulayıcı setleri, rollup’lar, likit staking protokolleri, hizmet sağlayıcı rollup’lar ve diğer katılımcılar toplamda 10 milyon adet; açık kaynak katılımcıları, erken dönem destekçiler ve diğer katılımcılar da toplamda 6 milyon adet airdrop alacaklar. Airdrop’a hak kazananlar, cüzdanlarını Eigen Vakfı’nın doğrulama web sitesi üzerinden 11 Eylül’e kadar bağlamak ve kimliklerini doğrulamak zorundalar.

TVL sert düştü

Öte yandan geçtiğimiz senenin son bölümünde airdrop beklentisiyle çok sert yükselen toplam kilitli varlık değeri de son dönemlerde yarı yarıya düştü. Haziranda 20 milyar dolar olan TVL değeri, 11.5 milyar dolara düşmüş durumda… Ancak bu düşüş sadece Eigen ile alakalı değil. Renzo, Puffer, Kelp ve Swell gibi yeniden-stake protokollerinde de ciddi düşüşler var.

Yeni airdrop beklentisi artış getirdi

Bununla birlikte EigenLayer’ın bu konudaki rakibi olarak görülen Symbiotic ise, TVL değerinde ciddi bir yükseliş görüyor. Bir token çıkaracağını açıklamamış olmasına rağmen, katılımcılar bunun olma beklentisiyle protokolün TVL’ini yaklaşık 2 ayda 1.5 milyar dolara kadar çıkardılar. Symbiotic, başlangıcını haziran ayında duyurmuştu.

Kripto dünyasında ciddi yatırımları olduğu bilinen Andreessen Horowitz, şubat ayında EigenLayer’a 100 milyon dolar yatırım yapmıştı.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl