Bitcoin’de kritik kavşak: “Ürkütücü şekilde 2019’a benziyor”

Finansal analist Julien Bittel, Bitcoin'in bu seneki fiyat hareketinin 2019 ile büyük ölçüde benzerlik taşıdığını belirterek "Önümüzdeki hafta, son derece önemli olacak." dedi. Bittel, "Bu fraktal devam ederse, ciddi bir yukarı yönlü hareket görebiliriz." yorumunu yaptı.

Eski varlık yöneticisi ve finansal analist Julien Bittel, Bitcoin‘in bu seneki fiyat yapısının “ürkütücü” bir şekilde 2019’a benzemeye başladığını ileri sürdü. Bittel, aşağıdaki grafiği paylaşarak bir numaralı kripto paranın 2024’teki hareketlerinin 2019’a çok yakın olduğunu vurguladı.

Siyah grafik Bitcoin’in mevcut durumunu, pembe grafik ise 2019’u gösteriyor. Kaynak: Twitter/Julien Bittel

Analist, “Bitcoin, bir konsolidasyon sürecinde sıkıştı ve ilginç bir şekilde, tıpkı 2019’da olduğu gibi, bu konsolidasyon şimdiye kadar tam 175 gün sürdü.” ifadelerini kullandı.

“Fraktal devam ederse ciddi bir yükseliş görülebilir”

Bittel’e göre Bitcoin, şimdi ise büyük hareketlerin görülebileceği kritik kavşağa yaklaşıyor. “Önümüzdeki haftayı izlemek son derece önemli olacak” diyen Bittel, devamında ise şu yorumu yaptı:

“Tüm gözler, bu dönüm noktasına ulaştığımızda Bitcoin’in nasıl tepki vereceğine çevrildi. 2019 senaryosunu takip edecek mi, yoksa bu sefer bir sapma mı yaşanacak? Bekleyip göreceğiz. Eğer bu fraktal devam ederse ciddi bir yukarı yönlü momentumla karşı karşıya kalabiliriz.”

Bitcoin, dün sert bir düşüşle 52 bin 550 dolara kadar geriledikten sonra bugün 54 bin doların üzerinde işlem görüyor. Kripto para, TSİ 23.15 itibari ile 54 bin 300 dolardan alıcı buluyor.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl