Kriptoda tahmin piyasası da sert büyüdü: Şirket token mı çıkaracak?

Son dönemde kripto dünyasında ciddi büyüme kaydeden tahmin piyasalarının en büyük platformu olarak görülen Polymarket'ın da bir token çıkarma hazırlığı içerisinde olduğu iddia ediliyor. Konuyla ilgili bir açıklama olmasa da, bazı kullanıcıların bu yönde işlemlerini artırdıkları da gözlerden kaçmıyor.

Polymarket

Kripto paralarda 2024 yılı airdrop’lar açaısından da önemliydi. Birçok yeni projenin token’ları bazen hayal kırıklığı yarattı, bazen ise beklentilerin üzerinde dağıtım yapıldı. Token’lara erkenden ve dolayısıyla ucuz fiyattan erişmek isteyen kullanıcılar ise, platformları yoğun şekilde kullandılar.

Polymarket’tan kaydadeğer büyüme…

İşte şimdi de, son aylarda ciddi büyüme kaydeden kripto-tahmin platformu Polymarket’ın da 2025 yılına bir token çıkararak girmek istediği iddia ediliyor. Bu iddialar henüz doğrulanmamış olsa da, kullanıcıların bir bölümünün işlem hacimlerini artırarak, muhtemel airdrop’tan olabildiğince faydalanmaya çalıştıkları belirtiliyor.

Politik tahminler coştu

Özellikle Biden’ın Trump karşısında CNN canlı yayınında hayal kırıklığı yaratması, “Biden yarıştan çekilecek mi?” sorusunun tahmin piyasalarında da sorulmasını sağlamıştı. Biden’ın çekilip Kamala Harris’in oyuna dahil olması da Polymarket’taki hacimleri ciddi seviyede artırmıştı. Platformun hacimlerinin büyük bölümü şu anda ABD seçimleri etrafında dönüyor.

Polymarket’ın şu an için işlem ya da üyelik ücreti almaması da, büyümeyi artırma planı ve bir “token öncesi kullanıcı çekme girişimi” olarak yorumlanıyor.

Buterin de yatırım yapmıştı

Hatırlanacağı üzere Polymarket, mayıs ayında B Serisi yatırım turunda 70 milyon dolardan fazla yatırım toplamış ve yatırımcılar arasında Ethereum kurucularından Vitalik Buterin de yer almıştı.

Platform, ağustos ayında 450 milyon dolardan fazla hacim yakaladı ve aylık aktif kullanıcı sayısını da, kendi rekoru olan 60 binin üzerine çıkardı.

Platformda ABD seçimlerinden Fed’in ne kadar baz puanlık indirim yapacağına kadar özellikle finans ile ilgili birçok bahis-tahmin seçeneği bulunuyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl