9 bin doların altına gerileyen Bitcoin, ‘Ölüm Haçı’ ile karşı karşıya

Lider kripto para Bitcoin, bugün 9 bin doların altına düşmesiyle, yeniden ölüm haçı (death cross) ile karşı karşıya kaldı

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin, 9 bin doların altına düşmesiyle, ölüm haçı (death cross) ile karşı karşıya kaldı. Ölüm haçı, bir varlığın kısa vadeli hareketli ortalamasının uzun vadeli hareketli ortalamasının altına düşmesi anlamı taşıyor.

Genellikle bu durum, bazı göstergelerle teyit edilerek piyasanın ayı piyasasına dönebileceğinin bir işareti olarak değerlendirilirken kimileri ise ölüm haçının bir ayı tuzağı olduğunu ve iyiye işaret olabileceğini söylüyor.

Bitcoin’de aşağıdaki grafikte de görülebileceği üzere henüz altına düşmese de 50 günlük hareketli ortalama, 200 günlük hareketli ortalamanın üzerinde.

Geçtiğimiz aylarda, 50 günlük hareketli ortalama, 100 günlük hareketli ortalamanın altına düşmüştü. Eğer 200 günlük hareketli ortalamanın altına bir gerileme olursa bu Bitcoin için 2015’ten beri bir ilk olacak.

Bu arada bu olayın o kadar da kötü olmadığını öne süren bazı teknik sinyaller var. 200 günlük hareketli ortalama hala yükseliyor. Buna ek olarak Nisan’ın dip noktasının Şubat’tan daha yüksek olması ile birlikte Bitcoin, ‘higher low’ oluşturuyor.

Bitcoin şu anda yaklaşık olarak 8.600 dolar seviyesinde yer alıyor.

→ ‘BİTCOİN, BLOCKCHAIN HAFTASINDAN SONRA EN BÜYÜK ÇIKIŞINI YAKALAYABİLİR’

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl