Kriptoda “Uptober” geri gelmiş gözüküyor: QCP analizi

Bitcoin bu gece itibarıyla yeniden 63 bin doların üzerine çıkarken, QCP analistleri ise ABD'den gelen verilerden sonra "Uptober" hikayesinin yeniden yaşanmaya başlayabileceğini belirttiler. Opsiyon işlemlerinin, yükseliş yönlü bir 4. çeyreğe işaret ettiği belirtilen analizde "güçlü bir ekim ayı beklendiği" yazıldı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

QCP analistleri bugünkü değerlendirmelerinde ekim ayı için pozitif hareketler beklediklerini ifade ettiler. Analizlerinde “Uptober geri gelmiş gözüküyor” diyen analistler, ilginin yeniden Bitcoin ve kripto paralara döndüğünü yazdılar.

Cuma günkü tarım dışı istihdam rakamlarının piyasa tarafından olumlu algılandığını belirten QCP çalışanları şu ifadeleri kullandılar:

“Uptober hikayesi ABD’deki tarım dışı istihdam rakamlarının olumlu görülmesiyle yeniden hayata geçmiş gözüküyor. Bu sayede Bitcoin, 60 bin dolar civarında güçlü bir destek buldu. Opsiyon işlemleri de, dördüncü çeyreğin pozitif geçeceğine yönelik işaretler veriyor. Tabii ki bu hafta açıklanacak olan enflasyon rakamları da önemli olacak. Fed’den faiz indirim beklentileri şu an için 50 baz puandan 25’e düşmüş durumda… Bu haftaki veriler de, bu açıdan önemli olacak”

ABD’de perşembe günü TSİ 15.30’da açıklanacak olan enflasyon verileri beklenenden düşük gelirse bu durum kripto paralar için olumlu kabul edilebilir.

Beklentiler, ağustos ayında %2.5 olarak açıklanan yıllık enflasyonun, eylül için %2.3 şeklinde gelmesi yönünde…

Fed 18 Eylül günkü toplantısında 4 yıldan fazla süre sonra faiz indirimlerine ilk kez başlamış ve 50 baz puanlık indirim açıklamıştı.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl