Bitcoin’de tarihin en uzun bekleyişine son 14 gün

2024 yılında şimdiye kadar 285 gün geride kalırken Bitcoin, bir halving yılındaki en uzun yatay seyrini gerçekleştirme yolunda.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin, önümüzdeki iki hafta içinde yatay hareketlerle ilerlemeye devam ederse, daha önce hiç görülmemiş bir durumla karşı karşıya kalacak.

Blok zinciri analiz şirketi CryptoQuant’ın CEO’su Ki Young Ju, bu sene 285 günün geride kaldığını belirterek “Önümüzdeki 14 gün içinde boğa piyasası başlamazsa Bitcoin, tarihin bir halving (yarılanma) yılındaki en uzun yatay seyrini gerçekleştirecek.” ifadelerini kullandı.

Piyasa değeriyle bir numaralı kripto para, 19 Nisan 2024 tarihinde dördüncü halving’i yaşadı. Tarihsel olarak halving yılları, Bitcoin’in güçlü bir performans sergilediği ve boğa piyasasının başladığı yıllar olarak öne çıkıyor. 2012 yılında yüzde 160, 2016 yılında yüzde 121 ve 2020 yılında ise yüzde 289’luk fiyat artışları görülmüştü. Bitcoin’in 2024’ün başından bu yana fiyat artışı ise yüzde 49’da kaldı.

Bitcoin’in halving yıllarında yükseliş için beklediği en uzun süre 2020’deydi. Kripto para, o yıl 298 gün yatay seyretti. Aynı zamanda 2020, Bitcoin’in halving yılları arasında getiri açısından en iyi performansı gösterdiği yıl oldu.

Öte yandan 2024 yılı, diğer yıllardan farklılık gösterdi. Bitcoin, 15 yıllık tarihinde ilk kez halving öncesinde fiyat rekoru kırdı.

Bitcoin, yükseliş için seçimi mi bekliyor?

Bitcoin, yükseliş için ABD’deki başkanlık seçimlerini bekliyor olabilir. Varlık yönetimi devi Bernstein’e göre 5 Kasım’daki seçime kadar fiyat hareketi, belli bir aralıkta kalmaya devam edecek. Donald Trump’ın kazanmasının kripto paralar açısından daha olumlu sonuçlar doğuracağı düşünülüyor. İngiliz bankası Standard Chartered’daki analistler, seçimin Trump’ın zaferiyle sonuçlanması halinde Bitcoin’de sert yükselişler beklediklerini yazmışlardı.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl