5 yıl önce 10 bin dolardan Bitcoin alan balina satışlara başladı

Bitcoin yeniden 70 bin dolar sınırını zorlarken, elinde yüzlerce BTC olan bir balina ise yıllar sonra satışlara başladı. Geçtiğimiz ay 500 BTC satan hesap, bu sabah da 199 BTC'yi elinden çıkardı ve kâr realizasyonu yaptı.

bitcoin
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin, mart ayındaki 73 bin dolarlık seviyesini tekrardan zorlamaya başlarken, bir balina ise genel kanaatin yükseliş yönlü olduğu bir dönemde satış yaptı. Eylül ayında, elindeki BTC’lerin 300 adedini satan balina bu sabah tekrardan kâr realizasyonu yaptı.

2019 yılında o dönemki adı Huobi olan HTX borsasından 801 adet BTC alan bu kişi, eylül ayına kadar (2024) bu coin’leri tutmuştu. Geçtiğimiz ay 301 adet BTC’yi elinden çıkaran balina 19 milyon dolar elde etti. Hesap, tüm BTC’ler için 8.5 milyon dolar harcamıştı.

Bu sabah da 199 BTC’yi de elinden çıkaran ve 13.5 milyon dolar elde eden balinanın elinde hala 300 adet Bitcoin bulunuyor.

Bu yatırımcının, satışları Binance borsası üzerinden yaptığı görülüyor. Satışların, Bitcoin’in yükseldiği bir dönemde gelmesi de gözlerden kaçmıyor.

Haberin yazıldığı dakikalarda Bitcoin 67.800 dolar civarında işlem görüyor. Aşağıdaki grafikte de, balinanın alım ve satış yaptığı noktalar görülüyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl