Nasdaq’ın teknolojisi, ilk kez bir kripto para borsasında kullanılacak

New York Borsası'ndan sonra dünyanın en büyük ikinci borsası olan Nasdaq'ın teknolojisini kullanacak ilk kripto para borsası, önümüzdeki ay açılacağını duyurdu.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

ABD borsa devi Nasdaq’ın teknolojisini kullanacak ilk kripto para borsası, önümüzdeki ay açılacağını duyurdu.

Finance Magnates’e bir röportaj veren borsanın CEO’su Daniel Skowronski, New York Borsası’ndan (NYSE) sonra dünyadaki en büyük ikinci borsa olan Nasdaq’ın yeni kripto para borsası DX’e güç verecek teknolojiyi sağlayacağını söyledi.

Skowronski, yakında açılacak borsanın itibari para-kripto takası, coin‘lerin saklanmasının yanı sıra cüzdan hizmetleri için tek durak noktası olacağını ifade etti.

Yeni borsa DX, alım satım ücreti almayacak ve başlangıçta Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum ile Litecoin de dahil olmak üzere piyasadaki en büyük 6 kripto paraya yer verecek. Skowronski, ilerleyen aşamalarda borsaya 20-25 kadar küçük çaplı token eklemeyi planladıklarını da bildirdi.

Geçtiğimiz ay Nasdaq’ın CEO’su Adena Friedman, piyasanın daha düzenlenmiş olması durumunda Nasdaq’ın kripto para borsası haline gelmeyi düşünebileceğini söylemişti.

Öte yandan geçtiğimiz hafta ise birçok medya kuruluşu New York Borsası’nın ana şirketi Intercontinental Exchange’in bir kripto para borsası geliştirdiğini duyurdu.

→ ZCASH, GEMINI’DE LİSTELENME HABERİYLE BİRLİKTE SERT YÜKSELDİ

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl