Microsoft’un raporunda Bitcoin için övgü dolu ifadeler kullanıldı

Bitcoin alımı konusunu oylayacağını duyuran Microsoft'un bir raporunda en büyük kripto para için övgü dolu sözler sarf edildi. Analistler MicroStrategy şirketini ve kazançlarını örnek gösterirken, "Bizim işimizin çok küçük bir oranına sahip olmalarına rağmen Bitcoin tutmaları sayesinde Microsoft hissesini %313'lük oranla geçtiler" denildi. Bitcoin'in enflasyona karşı korunmada da "mükemmel" bir varlık oldğu yazıldı.

Microsoft
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Yazılım şirketi Microsoft’un Bitcoin alıp almayacağına yönelik bir oylama yapacağını duyurması kripto dünyasında büyük ses getirirken, firmanın konuyla ilgili bir raporu da ortaya çıktı.

Microsoft analistlerinin portföy çeşitlendirme konusunda Bitcoin için yazdığı raporlardan “olumlu yönde” olanında birçok ilginç ifade ve kıyaslama yer aldı.

“TÜFE yozlaşmış bir ölçümdür”

Raporda Bitcoin’in enflasyon karşısındaki gücüne vurgu yapılırken, ABD’de CPI olarak da bilinen TÜFE’nin yozlaşmış ve doğru olmayan bir ölçüm olduğu yazıldı:

“TÜFE’ye göre; ABD’de son 4 yıldaki enflasyon ortalaması %5.03’tür. Ancak TÜFE doğruları yansıtmayan ve yozlaşmış bir ölçüm aracıdır. Gerçek enflasyon çok daha yüksektir. Hatta bazı çalışmalar enflasyonun, açıklanan rakamların 2 katı olduğunu belirtir”

“MicroStrategy fark attı”

MicroStrategy şirketinin Bitcoin alımlarına ve bu sayede elde ettiği kazanımlara da dikkat çeken raporda şu detaylar verildi:

“MicroStrategy, Microsoft gibi bir yazılım firmasıdır. Ancak Microsoft’un aksine Bitcoin tutuyor. MicroStrategy hisseleri, bu sene Microsoft hissesine %313 fark attı. Ayrıca Microsoft’un yaptığı yazılım işinin çok daha küçük bir oranına sahip olmalarına rağmen bu kazancı elde ettiler. Aslında yalnız da değiller. Microsoft’un ikinci en büyük hissedarı olan BlackRock da müşterilerine Bitcoin ETF hizmeti veriyor”

“Bitcoin’i yok sayarak risk alınmamalı”

Bitcoin’in volatil bir varlık olduğu belirtilen raporda çok fazla alım yapılmasının hisse değerini riske atabileceği ancak Bitcoin’i yok sayarak da yine risk alınacağı belirtildi:

“Bitcoin, kurumsal tahvillerden daha volatildir. Bu yüzden şirketler çok fazla Bitcoin alarak hisselerini riske atmamalıdırlar. Ancak en iyisi olmasa bile, Bitcoin enflasyon karşısında da mükemmel bir korunma aracıdır. Ayrıca Bitcoin tamamen yok sayılarak da şirket değeri riske atılmamalıdır. Şirketler, en azından varlıklarının %1’lik kısmıyla Bitcoin almayı değerlendirebilirler”

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl