Bitcoin yeşil ışık yaktı: 12 altcoin’de hedefler ne?

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kripto para piyasasını yakından ilgilendiren ABD’de başkanlık seçimlerine adım adım yaklaşıyoruz. 5 Kasım’da gerçekleşecek olan seçimler öncesi kripto para piyasası yavaş yavaş zincirlerini kırmaya çalışıyor. Borsalardaki BTC varlıklarının sürekli azalması, satış baskısının da azalma ihtimalinin olduğunu gösteriyor. ETF kanadındaki talep de sürdüğü için Bitcoin yeniden 70 bin dolar seviyesine yaklaştı. BlackRock, açıklanan son verilere göre 400.000’in üstünde BTC’ye ulaştı.

Bitcoin, yeşil bölgeye adım adım yaklaşıyor

Haftalık zaman diliminde 60 bin dolar seviyesinin üstüne yerleşmemiz pozitifti, aylık zaman diliminde yarım yılı aşkın süredir 58 bin bandının üstünde kapanışlar yapan bir Bitcoin görüyoruz. Üç günlük zaman dilimini incelediğimizde ise pembe bölgenin yeniden destek bölgesi hâline geldiği görülüyor. 64 – 65 bin dolar aralığı, bu anlamda oldukça önemli.

Pembe bölgenin üstüne yerleşen Bitcoin, yeşil bölgeye adım adım yaklaşıyor. Küresel likiditenin arttığı bu süreçte ABD başkanlık seçimlerinden “Donald Trump” ismi de çıkarsa yeşil bölgenin daha rahat geçilebileceğini söylemek mümkün. Bitcoin’de yeni bir zirve demek, kripto para piyasasının yeniden heyecanlı günlerine giriş yapması demek.

BTC/USD grafiği, 3 günlük

ETH kritik eşiği aşamadı

Altcoin piyasasında piyasa değeri en yüksek ürün olan Ether ise henüz kritik eşiği aşamadı. Buna rağmen kripto para piyasasının genel görünümü ve Ether’in yeşil majör direnç bölgesi altında konsolide oluşu, yakın gelecekte Ether’in de zincirlerini kırma ihtimalinin yüksek olduğunu gösteriyor. Sarı ve yeşil bölgeler arasındaki akümülasyonun oldukça iştah açıcı olduğunu söyleyebiliriz.

ETF kanadına bakacak olursak BlackRock, açıklanan son verilere göre 440.525 ETH’ye ulaştı. ETH’nin hâlâ görece ucuz oluşuna rağmen bu varlıkların değeri, 1 milyar doları aşmış durumda. Yeşil majör direnç bölgesi geçilirse tüm ilgililerin ve çekimser alıcıların harekete geçeceğini söylemek mümkün. Söylediğim gibi Donald Trump seçilirse tüm bu süreç oldukça kısalabilir.

ETH/USD grafiği, 3 günlük

SOL için genel görünüm oldukça iyi

Solana, adından yeniden söz ettirmeye başladı. SOL da uygun koşulları bulduğu anda hünerlerini sergilemeye başladı. Haftalık zaman diliminde yeşil majör destek bölgesiyle mavi majör direnç bölgesi arasındaki konsolidasyonu sürüyor. Daha kısa zaman dilimlerinde beyaz çizgi (160 – 162 dolar) dikkat çekiyordu. Nitekim geçtiğimiz hafta kripto paralarda türbülans başladığında SOL bu bölge üstünde kalmayı başardı. Genel görünüm, oldukça iyi. Mavi direnç bölgesine yaklaşan bir SOL görüyoruz. BTC’nin yeni zirve yaptığı dönemde SOL da mavi bölgeyi rahatlıkla geçebilir diye düşünüyorum. Elbette SOL özelinde olağanüstü negatif bir gelişme olmazsa…

SOL/USDT grafiği, 1 haftalık

BNB dolu dizgin ilerliyor

BNB, bildiğimiz gibi yoluna dolu dizgin devam ediyor. Güçlü duruşunu sürdürüyor ve mor bölge üstünde kendini kanıtladıktan sonra çok daha istekli bir performans sergiliyor. Sarı bölgeye yeniden yaklaşan BNB, bu bölgeyi mevcut döngü özelinde defalarca kez zaten test etmişti. BTC’nin yeni bir zirve görmesi, BNB’yi de kamçılayacaktır ve sarı bölge üstüne yerleşen bir BNB görme ihtimalimiz bu nedenle artacaktır. SOL ile birlikte BNB’nin de önümüzdeki süreçte yeni zirve görme ihtimali, çok yüksek. Sarı bölge aşıldığında BNB, yavaş yavaş psikolojik 1000 dolar eşiğine de muhtemelen yaklaşacaktır.

BNB/USDT grafiği, 1 haftalık

XRP’den sürpriz gelebilir

XRP, altcoin piyasasındaki bazı ürünler kıpırdamaya başlasa da suskunluğunu bozamayan majör altcoin’lerden yalnızca biri. Haftalık ve aylık zaman diliminde ciddi bir akümülasyon periyodunda olduğu görülüyor. Son dönemde mor bölge, alıcılar tarafından “ucuz XRP” kabul edilen bir bölge oldu. Kırmızı bölge ise XRP’nin pahalı kabul edildiği bölge oldu. Yaklaşık iki buçuk yıldır konsolide olan XRP’de ETF noktasında yeni gelişmeler olduğunda ilk etapta kırmızı bölgenin test edileceğini düşünüyorum. Bu boğa sezonunda XRP’den sürpriz bir yükseliş hareketi de görebiliriz. Tüm bunları konuşmadan önce XRP’nin kırmızı bölge üstüne yerleştiğini görmek isteriz.

XRP/USDT grafiği, 1 haftalık

LTC’de 100 dolar şaşırtıcı olmaz

LTC de XRP gibi son dönemde suskun olan majör altcoin’lerden biri. Döngü özelinde kırmızı bölgenin dört farklı dönemde test edildiğini zaten görmüştük. Önümüzdeki süreçte LTC’de 100 – 114 dolar aralığının yeniden test edilmesi, sürpriz karşılanmamalı. Bitcoin Dominasyonu, altcoin’ler lehine hareket etmeye başladığında LTC’nin çok yüksek ihtimalle kırmızı bölgeyi kırdığını da göreceğiz. LTC’de al sat yapmaktan ziyade “LTC-Kırmızı Bölge” ilişkisini ve durumunu, altcoin piyasasının genel durumuna dair bilgi edinmek için kullanmak daha doğru. LTC’de kırmızı bölge kırıldığında kendimizi altsezonun içinde bulacağız. Güçsüz altcoin’lerin majör dirençlerini kırdığını gördüğümüzde “olağan dışı” bir süreç yaşadığımızı anlayabiliriz.

LTC/USDT grafiği, 1 haftalık

MINA’da konsolidasyon sürüyor

Türk yatırımcıların sevdiği ürünlerden biri olan MINA ise mevcut döngü özelinde nihai dip çalışmasını yaptığı lacivert bölgede tutunabildi. Yaz aylarında da farklı haftalarda bu bölge test edildi. MINA bu bölge üstünde kalmayı başardıktan sonra eylül itibarıyla yukarı yönlü bir adım attı fakat çok büyük bir adım değildi bu. MINA’nın konsolidasyonu sürüyor, bu süreç devam ederken kırmızı majör direnç bölgesine yaklaşacağı bir sekans göreceğimizi de düşünüyorum. Kırmızı bölge geçildiğinde ise sarı bölgenin testi, kaçınılmaz hâle gelecektir. MINA, Bitcoin Dominasyonu sert düşüşüne başlamadan önce kırmızı bölgeye ne kadar erken yaklaşırsa o kadar iyi olacaktır.

MINA/USDT grafiği, 1 haftalık

ROSE da konsolide oluyor

Türk yatırımcıların sevdiği ürünlerden bir başkası ROSE da MINA gibi konsolide olmaya devam ediyor. Yeşil bölge üstünde tutunmaya devam eden ROSE, geçtiğimiz haftalarda pembe direnç bölgesini birkaç kez test etti fakat bu bölgeden ret yedi. ROSE’un pembe bölgeyi yukarı yönlü kırmasıyla birlikte çok daha rahat yükseliş yaşayabileceğini söyleyebiliriz. ROSE’un lacivert majör direnç bölgesini bu boğa sezonunda yeniden test etmesini bekliyorum. Bu bölgenin geçilme ihtimali de kuvvetli fakat ROSE, lacivert bölgeye yaklaştığında o dönemki piyasa koşullarına baktığımızda daha net nihai hedef/hedefler yorumu yapabiliriz.

ROSE/USDT grafiği, 1 haftalık

XAI’da 0.24 dolar test edilebilir

XAI, dip bölgesinde akümüle oluyor. Son 1-1.5 yılda piyasaya çıkmış olan birçok üründe olduğu gibi XAI’de de son yarım yılda ciddi düşüş yaşandı. Altcoin piyasasında türbülansın arttığı dönemlerde yeni altcoin’ler olarak tabir ettiğimiz ürünler, çok daha fazla yara aldı. Son dönemde ise XAI, kırmızı bölge üstünde akümüle olmaya başladı. Ağustos ayından beri bu bölge üstünde akümüle olan XAI, kötü performansının ardından mevsim değişimine yakın olduğunu fısıldayan bir performans sergiliyor. 0.24 – 0.26 dolar aralığı, yakında tekrar test edilebilir. Bu bölge geçildiğinde ise XAI’de mevsimin değiştiğini ve ana yönün yukarı olduğunu söyleyebileceğiz. Umut vadediyor.

XAI/USDT grafiği, 3 günlük

PIXEL’de yeşil bölge ihtimali güçlü

PIXEL de XAI gibi son 1-1.5 yılda piyasaya sürülmüş olan altcoin’lerden biri. PIXEL’de mart ayında başlayan çöküş, yaz ortasına kadar sürdü. Ağustos itibarıyla kırmızı bölgeyi majör destek bölgesi edinen PIXEL, yavaş yavaş kara bulutlardan kurtulmaya çalışıyor. İlk kritik eşik olarak adlandırdığımız turkuaz çizgi de test edildi geçtiğimiz hafta. PIXEL’in bu kritik eşiği henüz geçemediğini görüyoruz ki bu oldukça normal. Turkuaz çizgi geçildikten sonra yeşil majör direnç bölgesine(0.44 – 0.53 dolar) kadar sadece birkaç küçük direnç bölgesi barındırıyor PIXEL. Yeşil bölgenin tekrar test edilme ihtimali kuvvetli. Bu bölgenin de kolaylıkla geçilebileceğini söyleyebiliriz fakat PIXEL yeşil bölgeye ulaştığında o dönemki piyasa koşullarına bakarak nihai hedefler hakkında daha net yorumlar yapılabilir.

PIXEL/USDT grafiği, 3 günlük

Başka hangi altcoin’ler konsolide oluyor?

SUSHI, majör destek bölgesine yakın konsolide olan ürünlerden yalnızca biri. Mavi bölge (0.86 – 0.90 dolar) geçildiğinde kırmızı majör direnç bölgesi kolaylıkla hedef edinilebilir. Kırmızı bölge: 2 – 2.3 dolar aralığı. Kritik destek/direnç bölgelerinin önemi bilinerek hareket edilmelidir.

SUSHI/USDT grafiği, 1 haftalık

PUNDIX de uzun süredir konsolide olan ürünlerden biri. Kırmızı kanalın alt bandından çok uzaklaşamadı ve mevcut döngü özelinde çok uzun bir süredir akümüle oluyor. Kırmızı kanaldan pembe kanala yeniden geçiş yaptığında çok daha rahat bir hareket alanına erişecek. 0.55 – 0.60 dolar aralığı bu noktada önemli. Kritik destek/direnç bölgelerinin önemi bilinerek hareket edilmelidir.

PUNDIX/USDT grafiği, 1 haftalık

DENT de PUNDIX gibi en az bir boğa sezonu görmüş ürünlerden. Düşük satoshili ürünler kategorisine giren DENT, yaklaşık iki buçuk yıldır mor bölgeyi defalarca kez test etti. Bu bölgeye hâlâ yakın ve konsolide olmaya devam ediyor. DENT, sarı bölgeden kurtulduğunda kırmızı bölgeye kadar önünde rahat bir hareket alanı bulabilir. Adım adım incelemekte fayda var. Kritik destek/direnç bölgelerinin önemi bilinerek hareket edilmelidir.

DENT/USDT grafiği, 1 haftalık
Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl