ABD Adalet Bakanlığı’nın soruşturma kararı kripto para piyasası için ne getirecek?

Bugün ABD Adalet Bakanlığı'nın kripto para fiyatlarında manipülasyon yapıldığı iddiasıyla soruşturma başlattığı ortaya çıktı. Haber piyasada büyük yankı uyandırdı. Bitcoin'in fiyatı, haberle birlikte 7400 doların altına geriledi. Adalet Bakanlığı'nın bu kararı piyasalar için ne getirecek? Konunun uzmanları yorumladı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bugün ABD Adalet Bakanlığı’nın kripto para fiyatlarında manipülasyon yapıldığı iddiasıyla soruşturma başlattığı ortaya çıktı. Haber piyasada büyük yankı uyandırdı. Bitcoin‘in fiyatı, haberle birlikte 7400 doların altına geriledi. Adalet Bakanlığı’nın bu kararı piyasalar için ne getirecek? Konunun uzmanları yorumladı.

Önde gelen kripto para taraftarları, Adalet Bakanlığı’nın kripto para fiyatlarına yönelik manipülasyon iddiasıyla bir soruşturma başlattığı haberinden endişelenmemiş gibiydi.

Bloomberg’in haberine göre milyarder yatırımcı Mike Novogratz, iddialara şaşırmadığını ve soruşturmayı memnuniyetle karşıladığını belirtti. Kripto para borsası Gemini’nin başkanı Cameron Winklevoss da Novogratz ile aynı hissediyor. Wall Street’in en büyük Bitcoin boğası, ABD Adalet Bakanlığı’nın bu hamlesine gerekli yasal gözetimin bir başlangıcı olarak övgüde bulundu.

Novogratz, “Kötü oyuncuları ayıklamak iyi bir şey. Piyasanın sağlığı için kötü bir şey değil. Birçok borsada Adalet Bakanlığı’nın kuşkulandığı gibi bu suni hacim numaraları yapılıyor.” dedi.

Gemini’nin başkanı Cameron Winklevoss, “Kötü oyuncuları caydırmaya yönelik her türlü soruşturmayı memnuniyetle karşılıyoruz.” yorumunu yaptı.

Wall Street analisti Tom Lee, “Bu gerçekten hoş bir haber, çünkü bu yetişkin gözetiminin geliyor olduğunu gösteriyor.” dedi.

Kripto para serbest yatırım fonu Blockchain Capital’den Spencer Bogart, düzenleyicilerin dolandırıcılıkla ilgili bir şeyler bulması durumunda şaşırmayacağını söyledi:

“Bitcoin fiyatlarının manipüle edildiğine ilişkin ilk elden kanıtım yok fakat dünyanın en üst düzeyde regüle edilmiş piyasalarının bile (Libor, FX piyasaları, emtialar) sürekli olarak manipüle edildiği kanıtlanmışsa burada da böyle bir şeyin olması büyük bir sürpriz olmaz.”

Themis Trading’den Joseph Saluzzi ise bu gibi dolandırıcılıkların önüne geçmek için kripto para piyasalarında çapraz piyasa gözetimi olması gerektiğini ifade etti:

“Mesele, esas borsaları izleyen bir düzenleyici olmaması ve bu nedenle manipülasyonların devam edip etmediğini bilmenin bir yolu yok. Bazı borsalar birbirleriyle bilgi paylaşım anlaşmaları olduğunu söyleyecektir ama yine de bu manipülasyonun gerçekleşmediğinden emin olmak için yeterli değil. Hisse senedi piyasasında gördüğümüz gibi borsalar kâr amaçlıdır ve polise güvenilemez.”

→ BITCOIN 7400’ÜN ALTINA İNDİ VE BİR ANALİST ‘HENÜZ EN KÖTÜSÜ GELMEDİ’ DİYOR

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl

1 yorum

  1. mustafa Yanıtla

    burak kardeşim senden bir ricam olacak borsalardaki al sat bott larına karşı bir önlem alınmasına dair haberler yayınlamanı istiyorum inan insanları soyuyorlar resmen ve bu bizleri borsalardan uzaklaşmaya ve keyifsiz bir hal almasına sebep oluyor gerçekten çok itici seni çok pahalı satın almaya veya çok ucuza satmaya zorluyorlar bu gerçekten namuslu bir ticaret deyil bu işe bir el at sana zahmet bu botlar yüzünden çok zararlar ediyoruz kar etmeyi çoktan unuttuk