Ethereum Classic ile ilgili çarpıcı araştırma

Brezilyalı bir araştırmacı, yaptığı son araştırmada elde ettiği bulgular neticesinde 1 milyar dolarlık kâr elde edilebilecek büyük bir kripto para ağına yapılacak %51 saldırısının sadece 55 milyon dolara mal olacağını hesapladı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

TNW’de yer alan habere göre, Brezilyalı bir araştırmacı, yaptığı son araştırmada elde ettiği bulgular neticesinde 1 milyar dolarlık kâr elde edilebilecek büyük bir kripto para ağına yapılacak %51 saldırısının sadece 55 milyon dolara mal olacağını hesapladı.

Sao Paulo’da bulunan FECAP Üniversitesi’nden Hussam Abboud, Proof-of-Work (PoW) algoritmalarını kullanan kripto para ağlarının hack’lenebirliğini göstermek için Ethereum Classic (ETC) örneğini kullandı.

Abboud, araştırma raporunda, “Bugün Ethereum Classic’e yönelik bir %51 saldırısının 55 ila 85 milyon dolara mal olacağını tahmin ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Geçmiş varsayımlarla çelişiyor

Abboud’un bulguları, %51 gibi ağ saldırılarıyla ilgili daha önceden yapılan varsayımlarla ters düşüyor. Bu varsayımlarda bu gibi saldırıların çok pahalıya mal olacağı ve saldırıya uğrayan para değersiz hale geleceği için bir anlamı olmadığı söyleniyordu.

Raporda ayrıca ekipman maliyeti azalmış olduğundan giriş engellerinin ortadan kalktığını ve kâr elde etmenin mümkün olduğu ifade edildi.

PoS algoritmaları çözüm olabilir

Abboud, son bölümde ise yazının amacının bu saldırı vektörünün farkındalığını artırmak ve böylece ağların güvenliğini yükseltmek için gereken önemlerin alınmasını sağlamak olduğunu belirtti. Abboud, bu problemin çözümlerinden birinin Proof-of-Stake (PoS) algoritmalarını kullanmaktan geçtiğini söylüyor.

Kripto paralarla ilgili %51 saldırısı, ağın madencilik gücünün yüzde 51’ini ele geçirmeyi, dolayısıyla ağı tamamen kontrol etmeyi ifade ediyor. Son zamanlarda birçok kripto para bu saldırıya maruz kaldı.

→ BITTORRENT VE UTORRENT, TRON’UN KURUCUSU JUSTIN SUN TARAFINDAN SATIN ALINIYOR

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl

1 yorum

  1. Ethereum Yanıtla

    Cok sacma etc aksine bence boyle bir seye hazirlik lidir