‘Bitcoin, sprinte başlamak için açma germe yapıyor olabilir’

Bitcoin fiyatının zirve seviyesinden yaklaşık olarak yüzde 60 oranında gerilemesine karşın bazı uzmanlar Bitcoin'in yıl sonuna kadar değerini ikiye katlayacağını tahmin ediyorlar.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin fiyatının zirve seviyesinden yaklaşık olarak yüzde 60 oranında gerilemesine karşın bazı uzmanlar Bitcoin’in yıl sonuna kadar değerini ikiye katlayacağını tahmin ediyorlar.

Geçtiğimiz dönemde yasal düzenlemelerle ilgili belirsizlikler ve Mt. Gox’a ait yüz binlerce Bitcoin’in belirli aralıklarla borsalar üzerinden satılıyor olması gibi nedenler Bitcoin fiyatında durgunluğa neden oldu. Bazı uzmanlar, kısa vadede durağanlığın süreceğini ama orta ve uzun vadede öyle olmadığını söylüyorlar.

Independent’ın haberine göre, blockchain uzmanı ve oyun platformu Ultra’nın CEO’su David Hanson, “Bitcoin fiyatının önümüzdeki haftalarda 6500 ile 8500 dolar arasında dalgalanmaya devam edeceğini düşünüyorum. Orta ve uzun vadede piyasaya ilk giren avantajını elde etmek isteyen büyük kurumlar ve bunların piyasanın meşruiyetine getireceği artılar, Bitcoin’in değerini yükseltmeli.” dedi.

Kurumsal yatırımcıların Bitcoin ve altcoin‘lerin değerlerinin artmasını sağlayacağı düşüncesi kripto para alanındaki diğer birçok uzman tarafından da paylaşılıyor.

Bunlardan biri olan sosyal ticaret platformu eToro’nun genel müdürü Iqbal Gandham “Mevcut düzenleyici manzara ortadan kalktıkça büyük kurumlar da dahil olmak üzere çok daha fazla yatırımcının ilk kripto para yatırımlarını yapmalarını bekleyebiliriz. Bu yılın ilk birkaç ayı boyunca kripto para sektörü nispeten yavaş bir tempoda koşuyor, sprinte başlamak için açma germe yapma fırsatı kolluyordu. Bu tam o an olabilir.” şeklinde konuştu.

→ COINBASE VE CIRCLE’IN HAMLELERİ BOĞANIN İŞARETİ OLABİLİR

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl