2018’de pozitif Bitcoin fiyat momentumu hala çok mümkün

Bitcoin fiyatı açık bir şekilde şu an iyi bir durumda değil. Bu, yakın bir zaman diliminde değişecek gibi görünmüyor. Uzun vadeli resme bakıldığında ise önümüzdeki aylarda birçok şey değişebilir.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin fiyatı açık bir şekilde şu an iyi bir durumda değil. Bu, yakın bir zaman diliminde değişecek gibi görünmüyor. Uzun vadeli resme bakıldığında ise önümüzdeki aylarda birçok şey değişebilir. Düşük fiyatlardan dolayı bugün Bitcoin dünyasında meydana gelen olumlu gelişmeleri gözden kaçırmak kolaylaştı.

Genellikle insanlar Bitcoin hakkında konuşurken fiyatı merkeze alır. Bu çok normal çünkü fiyat, bir numaralı kripto para için önemli bir metrik. Öyle olsa bile fiyat yalnızca Bitcoin ekosisteminin herhangi bir zamanda ne ölçüde geliştiği hikayesinin küçük bir bölümünü anlatır. Ek olarak Bitcoin fiyatının manipüle edilmesi çok daha kolay hale geldi ve bu durum devlet eliyle gerçekleştirilen bir manipülasyon soruşturmasını da tetikledi.

Bitcoin’in değeri, zirve seviyesine kıyasla yaklaşık yüzde 65 oranında gerilemiş durumda. Fakat çoğu insan Bitcoin’deki bu kısa vadeli değişimlerden az rahatsız görünüyor. Binance‘in CEO’su Changpeng Zhao bile, bunun her yıl meydana gelen geçici bir trend olduğunu belirtti.

Ayrıca analistlerden bazıları, Bitcoin’in bu yıl yeniden 20 bin dolarlık zirveyi göreceğini iddia ediyorlar. Kripto para dünyasında hiçbir şey imkansız değil. Bitcoin’in fiyatı 20 bin dolara ulaşmadan önce yapılan tahminlerde yıl sonu için öngörülen neredeyse 5 bin dolar bile değildi.

Olumlu haberlerle geleceğe bakmak

Bitcoin fiyatını dışarıda bırakırsak elimizde birçok olumlu gelişme var. Bitcoin, önümüzdeki aylarda birkaç önemli teknik güncelleme almaya hazırlanıyor. İşlem ücretleri halihazırda düşüşte ve gelecekteki ölçeklendirme çözümleri ile işler daha da iyileşecek.

Dahası, Bitcoin’in bir ödeme yöntemi olarak kabul edilmesi de yükselişte. Eğer işler bu açıdan hız kazanabilirse Bitcoin’le ödeme yapmaya daha çok odaklanılacak ve bu da Bitcoin’in kullanılırlığını aynı oranda artıracak.

Bitcoin’de artan düzenleyici adımlar… Mart ayında G20 ülkeleri kripto paraları düzenlemenin ön görüşmesini yapmışlardı. Önümüzdeki Temmuz ayında bu konuda daha somut adımlar bekleniyor. Düzenlemeler, kripto paralara daha fazla meşruiyet sağlayacak ve bu durum da kurumsal yatırımcıları çekmeye yardımcı olabilir.

Bütün bu değişiklikler bir araya geldiğinde Bitcoin fiyatı da kuşkusuz olumlu etkilenecek.

Son, fakat en önemlisi halihazırda dünyanın en büyük borsalarının kripto paralarla ilgili ürünler geliştirmek için yoğun bir biçimde çalışma halinde olması. Nasdaq ve ICE gibi birçok önemli şirket, yakın zamanda kripto para alanına giriyor.

Kaynak: NewsBTC

→ BITCOIN’DE GÜÇLÜ ‘OVERSOLD’ DURUMU SIÇRAMAYLA SONUÇLANDI

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl