Ripple: Bankalar yakın gelecekte sınır ötesi ödemelerde blockchain’i kullanmayacak

Ripple'ın baş kriptografı David Schwartz, bankaların düşük ölçeklenebilirlik ve gizlilik sorunlarını gerekçe göstererek uluslararası ödemeleri işlemek için blockchain'i kullanma olasılıklarının bulunmadığını iddia etti.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Ripple’ın baş kriptografı David Schwartz, bankaların düşük ölçeklenebilirlik ve gizlilik sorunlarını gerekçe göstererek uluslararası ödemeleri işlemek için blockchain’i kullanma olasılıklarının bulunmadığını iddia etti.

Reuters’e verdiği röportajda Schwartz, bankaların, blockchain teknolojisinin işlem sürelerini ve maliyetlerini azaltma potansiyelini kabul etmelerine rağmen, teknolojinin hala ölçeklenebilir olmadığını ve bankalar tarafından küresel ölçekte uygulanabilecek kadar özel olmadığını savundu.

Ripple, xCurrent’in değişmez Interledger protokolünün, mevcut ödeme ağlarına üstünlük sağlayarak anında bir çözüm sunacağını iddia ediyor. Ancak, Schwartz’a göre, xCurrent dağıtık bir defter değil.

xCurrent’ın durumunda, ağ eşlerinin Ethereum (ETH) veya Hyperledger gibi büyük blockchain ağlarının temelini oluşturan paylaşılan bir deftere erişimleri yok.

Schwartz şu açıklamalarda bulundu:

“Müşterilerimizin çoğundan duyduğumuz şey, işlemlerini özel tutmanın, her saniyede binlerce işlem yapmanın ve akla gelebilecek her tür para ve mal varlığını barındırmanın şart olması.”

Ripple’ın müşteri başarısının arkasındaki isim Marcus Treacher, firmanın bankalara klasik blockchain destekli ödemeler sunmak için bir proje başlattığını söyledi. Ancak bankalar, bu girişimi, bütün dünyayı bir blockchain’e sokamayacağını öne sürerek reddettiler.

Reuters’e göre, bir dizi banka, en sonunda dağıtık defterlere takılabilen sınır ötesi ödemeler için Ripple’ın xCurrent teknolojisini test ettiler ve birleştirdiler.

Nisan ayında, İspanyol merkezli uluslararası banka Santander, Santander, Ripple destekli blockchain ödeme ağı One Pay FX’in lansmanını doğrulamıştı.

→ 2018’DE POZİTİF BITCOIN FİYAT MOMENTUMU HALA ÇOK MÜMKÜN

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl