TRON’un kurucusunun BitTorrent için ne kadar ödediği netlik kazandı

BitTorrent'in TRON'un (TRX) kurucusu Justin Sun tarafından satın aldığını geçtiğimiz günlerde bildirmiştik. Satın almayla ilgili olarak finansal detaylar henüz bilinmiyordu. Bu artık netlik kazanmış durumda. Sun'un BitTorrent için 140 milyon dolar ödediği ortaya çıktı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Torrent istemcileri BitTorrent ile uTorrent‘in ana şirketi BitTorrent’in TRON’un (TRX) kurucusu Justin Sun tarafından satın aldığını geçtiğimiz günlerde bildirmiştik. Satın almayla ilgili olarak finansal detaylar henüz bilinmiyordu. Bu artık netlik kazanmış durumda.

TechCrunch’ta yer alan habere göre Justin Sun, BitTorrent‘i satın almak için 140 milyon dolar ödedi.

BitTorrent yakın zamanda 170 milyon kullanıcıya sahip olduğunu açıklamıştı. Şirket, ayrıca protokollerinin günlük internet trafiğinin yaklaşık yüzde 40’ını taşıdığını iddia ediyor.

TRON’un BitTorrent’i nasıl kullanmayı planladığı tam olarak bilinmiyor. Ama TRON‘a yakın bir kaynak, ilk olarak Filecoin ve Ethereum’dan çalıntı olmakla suçlanan TRON’un ‘meşrulaştırılması’ için kullanılacağını söyledi. İkincil amaç ise BitTorrent’i, P2P mimarisi ve geniş kullanıcı ağından yararlanarak kripto para madenciliği ağı olarak kullanmak.

Multi-milyar dolarlık değeri ile TRON, kısmen BitTorrent tarafından desteklenen şekilde interneti merkezsiz kılmayı hedefliyor.

BitTorrent’in TRON’un internet merkezsiz hale getirme hedefine çok yakışacağı aşikar.

→ TWITTER KURUCUSUNUN ŞİRKETİ SQUARE, NEW YORK’TAN BITLICENSE ALDI

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl