30 Temmuz günü başlayan ve düne kadar durmadan devam eden Coldcard soğuk cüzdan saldırıları, hacker’ları iyice iştahlandırdı. Birçok hacker, özellikle yapay zeka teknolojisini kullanarak birçok cüzdan platformuna düzenli saldırılarda bulunmaya ve yazılımlarda açıklar aramaya başladı. Özellikle Bitcoin birikimi yapanlar, coin’lerini farklı yerlere transfer etmeye başlarken, 1 BTC’nin altındaki transferlerde de FTX iflasından bu yana görülen en yüksek hacme ulaşıldı.
Willy Woo paylaştı, CZ devam etti
Ünlü blok zinciri analisti Willy Woo ise yaşananların ardından kısa bir tweet paylaştı ve bugüne kadar kişisel saklama cüzdanlarından ve borsalardan çalınan BTC sayısını verdi. Woo paylaşımnda; “Çok üzücü… 1.57 milyon BTC kişisel saklamada, 1.51 milyon BTC ise borsalarda kaybedildi” dedi.
Binance kurucusu ve eski CEO’su Changpeng Zhao ise, borsaların en azından istatistiksel açıdan daha güvenli olduğunu belirten bir paylaşım yaptı:
“İstatistiksel olarak coinleri borsalarda saklamak, kendi cüzdanında saklamaktan daha güvenli… Paylaştığı rakamların doğru olduğunu kabul ederek Willy’nin aslında kişisel saklama taraftarı olduğunu söylemek gerekir. Merkezi borsada hack saldırılarının verilerini toplamak daha kolaydır. Kişisel cüzdanlarda veri toplamak ise çok daha zordur. Çünkü burada veriler genelde açıklanmaz veya bildirimleri yapılmaz.
Borsa tarafında, kapanan borsaların istatistikleri daha olumsuz hale getirdiği açık ama biz Binance olarak, müşteri kayıplarını hep karşıladık.
birinin daha iyi olduğunu söylemiyorum. Bakış açısı meselesi… Dengeli bir yaklaşım en iyisi…”