Goldman Sachs destekli Circle: Kurumsal yatırımcılarda patlama var

Bitcoin'deki düşüşlere karşın Goldman Sachs destekli Circle, kripto para ticaret platformuna katılan serbest yatırım fonları ve diğer büyük lig yatırımcılarının sayısında önemli bir artış yaşadı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

2013 yılında kurulan ve kurulduğu günden bu yana ağırlıklı olarak kripto paralar ve Blockchain teknolojisi ile ilgilenen Circle’ın kripto paralarda tezgah üstü (OTC) işlemlere aracılık eden Circle Trade adında bir platformu da bulunuyor. Kurumsal yatırımcılar için tasarlanan platformda borsalardan bağımsız olarak kripto para satın alınabiliyor. Circle Trade’de siparişler için alt limit 250 bin dolar olarak belirlenmiş durumda. Platform, en büyük tezgah üstü kripto para ticaret masalarından biri.

Circle’ın CEO’su Jeremy Allaire, CNBC’ye verdiği demeçte “Zorlu bir ay olan Mayıs ayında OTC tarafında benzersiz keskin bir artış gördük.” dedi.

Circle, Mayıs ayında yeni kurumsal müşterilerde yüzde 30’luk bir artış yaşadığını ve bir yıl öncesine göre günlük olarak 15 kat daha fazla işlem hacmine ulaştığını açıkladı. Bu arada aynı ay Bitcoin fiyatı da yaklaşık yüzde 20 geriledi.

Öte yandan şirketin Circle Trade’in dışında blockchain teknolojisi kullanılarak bir kullanıcıdan diğerine para transferi hizmeti sağlayan Circle Pay adında bir uygulamalası da var.

Şirketi yatırım bankacılığı devi Goldman Sachs ile Çin internet devi Baidu destekliyor. Şu anda değeri 3 milyar doların üzerinde olan Circle, yakın zamanda kripto para borsası Poloniex‘i de satın almıştı.

Circle, şu anda ise ABD Doları destekli bir dijital para üzerinde çalışıyor. Bu dijital para Circle USDC ya da USD Coin şeklinde bilinecek.

Ayrıca Circle, yakın zamanda bir bankacılık lisansı almak için başvuru yapmıştı.

→ SPENCER BOGART’TAN BITCOIN’DE ‘ZORUNLU SATIŞ’ UYARISI

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl