PeepCoin’in dramatik çöküşü: %95 oranında değer kaybetti

PeepCoin, potansiyel olarak kazançlı bir coin takası vaadinin gerçekleşmemesinin ardından 20 Satoshi'den 1 Satoshi'ye düştü. PeepCoin yatırımcıları yüzde 95 oranında zarar etti.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

PeepCoin (PCN), Mayıs ve Haziran aylarında fiyatı patlama yaşamadan önce 1 cent’in, 1 Satoshi’nin bile altında işlem gören bir dijital paraydı. PCN’nin fiyatı, 22 Haziran’da 20 Satoshi ile zirveyi görmüştü. Ancak daha sonra vaat edilen varlık takasının gerçekleşememesi nedeniyle %95 oranında dramatik bir kayıp yaşadı.

Son birkaç ayda PCN, topluluğa Dappscoin adında yeni bir dijital varlığa dönüşme vaadinde bulundu. Uzun bir süredir faaliyetini sürdüren DAPPS Projesi, vaat edildiği şekilde varlık takası sağlandığında PCN’nin (daha sonra Dappscoin olacaktı) fiyatlarının kat be kat artmasını bekleyen bir topluluk oluşturdu.

Problem, bu takasın gerçekleşmemesiydi ve bunu takiben panik satışları fiyatı aniden düşürdü.

PeepCoin grafiği

DAPPS Projesi ekibi, birkaç gün önce Cryptopia’da listelenen PCN ile takasın neden gerçekleşmediğiyle ilgili bir açıklama yaptı. Ekip, açıklamada teorik olarak piyasa fiyatını etkileyebilecek çok sayıda cüzdan keşfettiğini duyurdu. Bu cüzdanlardan birinin eski bir PeepCoin geliştiricisine ait ve bu kişi söylendiğine göre yeni ekibe düşman.

DAPPS Projesi, aldığı bu kararla hem kendine hem de PeepCoin’e büyük bir zarar vermiş durumda. Proje, şu anda yeni bir ekiple anlaşmak ve bir ürün sunmak için fon yaratmayı planlıyor fakat insanlar artık bu fikrin lekelendiğine, asla gerçekleşmeyeceğine inanıyor.

→ CLAIRE WELLS: KRİPTO PARALARDA FİYAT ARTIŞI KAÇINILMAZ

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl