Bir Bitcoin balinası, 300 milyon doları 4 cent’e transfer etti

Önceki gece bir Bitcoin balinası yaklaşık 300 milyon dolar değerinde olan 48.000 BTC'yi başka bir cüzdana transfer etti ve bu transfer için yalnızca 4 cent ödedi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Ölçeklendirme çözümlerinin gelişimi, Bitcoin işlem hacimlerinde azalma ile birlikte Bitcoin işlem ücretlerinin 1 doların altına düşmesine olanak tanıdı. Bir Bitcoin balinası, önceki gece 48.000 BTC’yi yalnızca 4 cent’e taşıdı.

Bitcoin işlem ücretleri, 2017 yılının Aralık ayında ağın günde yaklaşık 400.000 işlem doğruladığı ve ücretlerin 50 dolara tırmandığı dönemde herkesin dilindeydi. O zamandan bu yana günlük olarak doğrulanan işlemler yarıya yarıya inerek 200.000’e düştü.

İşlemlerdeki bu gerileme, ağın 2017’nin ikinci yarısında yoğun işlemlerle tıkanmasının ardından Bitcoin’in bellek havuzunun temizlenmesine izin verdi. Blockchain tarafından toplanan verilere göre, teyit için bekleyen işlem sayısı ortalama olarak 100.000’den 5000’e kadar yüzde 95’in üzerinde düşüş gösterdi.

Bu arada kimliği belirlenemeyen bri balina, Bitcoin’de ölçeklendirme çözümlerinin hangi boyuta ulaştığını açıkça gösterdi. Önceki gece bir Bitcoin cüzdanından 290 milyon dolarlık Bitcoin transfer edildi ve bunun için sadece 0.00000675 BTC, yani yaklaşık 4 cent ödendi.

Bu kadar büyük miktarda kripto para sahibi bir kullanıcının byte başına 5 satoshi’lik Blockchain tarafından önerilerin oranın da altında ödeme yapması sürpriz oldu.

Bir Twitter kullanıcısı konuya şöyle yaklaştı:

“Geleneksel bankacılık sistemini kullanarak 300 milyon doları 4 cent’e taşımayı hayal edebiliyor musunuz? Hayır, edemezsiniz”

→ TWITTER KULLANICILARI PUANLADI: İŞTE TÜRKİYE’NİN EN SEVİLEN KRİPTO ‘FENOMEN’LERİ

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl