2018’in ilk yarısında 2017’nin tamamından 3 kat daha fazla kripto para çalındı

2018 yılı kripto paraların hack vakalarıyla daha çok anıldığı bir yıl oldu. Tarihin en büyük kripto para hırsızlığı 2018'de gerçekleşti. Bir şirketin yaptığı araştırmaya göre, 2018'in ilk yarısında 2017'nin tamamına göre 3 kat daha fazla kripto para çalındı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Veri güvenliği şirketi CipherTrace tarafından yayınlanan bir rapora göre bu yılın ilk yarısında 2017’ye oranla, kripto para borsalarından 3 kat daha fazla kripto para çalındı.

Rapora göre, bu yıl borsalardan çalınan kripto paraların toplam değeri 761 milyon dolar. Geçen yıl bu rakam 266 milyon dolardı.

Son iki yılda, CipherTrace’in verileri, suçluların borsalardan 1,21 milyar dolarlık kripto para çalmayı başardığını gösteriyor. 2018’de bu sayının 1,5 milyar dolara ulaşabileceği tahmin ediliyor.

CipherTrace’in ulaştığı rakamlar, kripto para borsası Coincheck’e Ocak ayında yapılan saldırının ekosistemdeki en büyük hack olayı olarak tarihe geçtiği göz önüne alınırsa aslında şaşırtıcı olmamalı. Ayrıca Güney Kore merkezli dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Bithumb da yakın zamanda hack’lenmişti.

→ ‘BİTCOİN, KURUMSAL YATIRIMCILAR İÇİN 1 NUMARADA’

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl