BitMEX’in CEO’su, Bitcoin ETF’sinin kripto paralar için bir nimet olacağına inanıyor

BitMEX'in CEO'su Arthur Hayes, bir Bitcoin ETF'sinin birçok engeli ortadan kaldırarak itibari paraların sisteme akmasını sağlayacağını söyledi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kaldıraçlı kripto para borsası BitMEX‘in CEO’su Arthur Hayes, kripto para gündeminde hala sıcak bir konu olan Bitcoin ETF’leriyle ilgili konuştu. Hayes, CNBC’ye verdiği röportajda kripto para topluluğunun bu yılın sonuna kadar bir Bitcoin ETF’si elde edebileceğini söyledi.

Hayes, SEC’in internet sitesine göz attığında karar tarihi 2018’in üçüncü çeyreği olan iki Bitcoin ETF’si ve yine karar tarihi gelecek yılın Şubat ayı olan iki Bitcoin ETF‘si olduğunu gördüğünü ifade etti.

Hayes, sözlerinin devamında, “Yani, 2018’in üçüncü çeyreğinde bir onay görmemiz için yüzde 50 şansımız olduğunu söyleyebilirim ve önümüzdeki yıl da onaylanmayı bekleyen iki ETF daha var.” şeklinde konuştu.

BitMEX’in CEO’su ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu (SEC) tarafından incelenme aşamasındaki VanEck Bitcoin ETF’sinin onaylanıp onaylanmayacağından emin olmadığını, bireysel yatırımcıların Bitcoin ETF’si için talepte bulunmaya devam etmesi halinde SEC’in bir noktada bunlardan birini onaylamak zorunda kalacağını belirtti.

Hayes, ayrıca bir sonraki Winklevoss Bitcoin ETF’sinin onaylanması için şimdiden tüm çalışmaların yapıldığını söyledi. BitMEX’in CEO’su diğer ETF ihraççılarının da geçtiğimiz yıllarda yaptıkları tüm uzun çalışmalardan yararlanacaklarını ifade etti. Hayes, SEC’in önerilen kural değişikliğinin reddi için öne sürdüğü gerekçeyi muhtemelen bir sonraki ETF’lerde kullanamayacağı ve bu ETF’leri aynı nedenle reddedemeyeceklerini dile getirdi.

Hayes, ek olarak bu ürünlerin onaylanmasının Bitcoin cüzdanını, çoklu kripto para borsalarını yönetmek gibi engelleri ve karmaşıklıkları ortadan kaldıracağını, aynı zamanda itibari paraların dijital para sistemine akmasını kolaylaştıracağını ifade etti. CEO, bireysel yatırımcıların bir Bitcoin’leri konusunda endişelenmek istemediklerini söyledi.

Bu arada Hayes, SEC’in ETF kararının olumlu olması halinde Bitcoin’in fiyatının 50,000 dolara vuracağından hala emin.

→ TÜRKİYE İLK ÜNİVERSİTE BLOCKCHAIN MERKEZİNİ AÇTI

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl