Tuur Demeester: Çin, Bitcoin’e yardım edebilir

Popüler bir ekonomist olan Tuur Demeester, Bitcoin'in 2018'de yeni yükseklere ulaşmasının zor olduğunu fakat Çin'in yardım edebileceğini ifade etti.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bu yıl için 22 bin ile 60 bin dolar arasında değişen Bitcoin fiyat tahminlerine rastlayabilirsiniz. Bununla birlikte popüler bir ekonomist ve Bitcoin yatırımcısı olan Tuur Demeester, bir numaralı kripto paranın yıl sonuna kadar düşüşünü sürdürebileceği konusunda uyarı yapıyor.

Demeester, bu uyarısına karşın Çin’in Bitcoin’e yardımcı olabileceğini söylüyor.

Birçok kişi Haziran ayındaki 5,700 dolarlık seviyenin Bitcoin için bir dip olduğunu öne sürerken Demeester, Bitcoin’in blok zinciri üzerindeki aktivitenin hala şu anki değerlemesini desteklemediğini öne sürüyor.

Bitcoin’i ilk kez 2012 yılında 5 dolarken bir yatırım olarak öneren Demeester, yazdığı son makalede 7 ay boyunca Bitcoin madenciliğinin kârlılığının yüzde 90 oranında düştüğüne dikkat çekiyor. Ardından madencilerin bu nedenle işletme giderlerini karşılamak amacıyla madencilik ödüllerinin büyük bir kısmını satmaya zorlandıklarını iddia ediyor.

Demeester, daha sonra ABD’de bir Bitcoin ETF‘inin onaylanması için gelecek yıla kadar beklemek zorunda kalacağımızı öngörüyor. Bu yıl Bitcoin için kurumsal ilgide güçlü bir artış olduğunu kabul etmesine rağmen bu ilginin çoğunun al-sat şirketleri ve piyasa yapıcılardan geldiğini belirtiyor. Diğer bir deyişle, bu kurumlar bir yatırım olarak Bitcoin tutmuyorlar, daha çok volatiliteden ya da piyasa yapma yoluyla para kazanıyorlar.

Demeester, “Yatırım fonları ve emeklilik fonları gibi uzun pozisyon almaya eğilimli olduğu bilinen kurumlar, mevcut saklama hizmetlerine güvenemedikleri için yatırım yapmaya hazır değiller.” diyor.

Analist, mevcut fiyatlarla ilgili olumsuz görüşlerinin yanı sıra bir fiyat artışını tetikleyebilecek bazı olumlu gelişmelerden de söz ediyor.

Bunlar arasında Çin Yuan’ının bu yılki değer kaybının bir sonucu olarak Bitcoin’e akan yeni bir Çin sermayesi dalgası olasılığını sayıyor.

Çin’deki sermaye kontrollerinden ötürü Bitcoin, bazı insanlar tarafından sermayeyi ülke dışına çıkarmak için kullanılan cazip bir seçenek. Ayrıca ABD ile giriştiği ticaret savaşının ardından Çin Yuanı’nda yaşanan değer kaybı, Çinlileri tedirgin ediyor.

→ GOLDMAN SACHS BITCOIN’DEKİ ROLÜNÜ SAKLAMA HİZMETİ İLE GENİŞLETMEYİ DÜŞÜNÜYOR

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl