Köklü İsviçre bankası, kripto para varlıklarını kabul edecek

İsviçre merkezli Maerki Baumann özel bankası, müşterilerden gelen talep üzerine kripto para varlıklarını kabul etmeye karar verdi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Cointelegraph’ın International Investment’tan aktardığı habere göre 1932 yılında kurulan İsviçre merkezli özel banka Maerki Baumann, kripto para varlıklarını kabul eden ikinci İsviçre bankası olacak.

Banka, yeni pazar taleplerine ve kripto paraların popülerliğinin artmasına bir cevap olarak, kripto para madenciliğinden kazanılanların yanı sıra verilen hizmetler için alınan ödemelerden gelecek kripto varlıkları kabul etmeye karar verdi.

Maerki Baumann, doğrudan kripto para yatırımları sağlamaya hazır olmadıklarını, ancak kripto para yatırımıyla ilgilenen müşterilere “uzmanlar” sağladıklarını belirtti.

Açıklamalarına göre banka, yatırım aracı olarak kripto paraların gelişimini yakından takip ediyor. Bununla birlikte banka kripto paraları şu anda alternatif yatırım araçları olarak gördüğünü belirtiyor.

Bu yazın başlarında, Hypothekarbank Lenzburg, Blockchain ve kripto paralar ile ilgili fintech şirketleri için şirket hesapları sağlayan İsviçre’deki ilk banka olmuştu. Geçen yıl ise Falcon Private Bank, Blockchain teknolojisine dayanan Bitcoin (BTC) ve diğer kripto paraların yönetilmesi için Swiss Financial Supervisory Authority’den (FINMA) yetki almıştı.

→ MADENCİLİK DEVİ BİTMAİN’DEN 500 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl