Tesla’yı borsadan çekmeyi düşünen Musk’a kripto para teklifi

Yatırımcı Haydar Haba, Tesla'yı New York Borsası'ndan çekmeyi düşündüğünü açıklayan Elon Musk'a bir kripto para teklifi ile geldi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

ABD merkezli uluslararası elektrikli otomobil üreticisi ve enerji depolama şirketi Tesla’nın New York Borsası’ndan çekilmesi gündemde.

Tesla’nın kurucu ortağı ve CEO’su Elon Musk, Twitter hesabından şirketi hisse başına 420 dolar ödeyerek borsadan çekmeyi değerlendirdiğini, bunun için finansmanın da garantilendiğini açıklamıştı.

Musk, ayrıca borsadan çekilmeleri durumunda şu anki bütün yatırımcıların Tesla‘da kalmalarını dilediğini, hissedarların 420 dolara hisselerini satabileceğini veya hisselerini elinde tutmaya devam edebileceklerini ifade etti.

Musk’ın bu açıklamalarının ardından Fortune’a konuşan yatırımcı Haydar Haba, ilginç bir teklifle geldi: kripto para.

Haba, halihazırda kendi fonu Andra Capital aracılığıyla teknoloji şirketlerine yatırım yapıyor. Fonun Silicon Valley Coin adında bir de kripto parası bulunuyor. Yatırım yapmak isteyenler bu kripto para aracılığıyla fondan pay alıyorlar. Token satışında 1 milyar dolara ulaşma sürecinde olan Haba, Tesla’nın da benzer bir yolu izleyerek hisseleri üzerinden token satışı gerçekleştirebileceğini söyledi.

Haba, “Tesla’yı, Elon Musk’ı seviyorum ve bence kesinlikle Blockchain’i ve varlıkların tokenizasyonunu göz önünde bulundurmalı. Buna Tesla Coin deriz.” şeklinde konuşuyor.

Eğer Musk, Heba’nın tavsiyesine uyarsa geleneksel hisse yöntemleri yerine dijital token’ları kullanarak hisse senedi piyasasına yatırım yapmanın yeni bir yolunu gösteren bir öncü haline gelebilir. Bunu halihazırda birçok yatırım şirketi araştırıyor.

20 yıl sonra geleneksel yöntemlerin tarih olacağını ve hisselerin token’lar yoluyla dağıtılacağını söyleyen Haba, sözlerinin devamında kripto paraların yatırımcılara geleneksel hisselerde olmayan pek çok avantaj sunduğunu ifade etti.

Haba, özel bir şirkette hisselerin bir başkasına devrinin 90 gün sürdüğünü ve 30,000 dolara mal olduğunu, bunun şimdi küresel olarak Blockchain’de birkaç saniye içinde yapılabileceğini belirterek “Bu her şeyden çok daha iyi” dedi.

Bu arada Elon Musk’ın kripto paralar üzerine araştırma yaptığı biliniyor. Musk, geçtiğimiz aylarda elinde kripto parayla ilgili bir kitapla görüntülenmişti. Başarılı ismin daha önce Tesla ve SpaceX’te dijital token kullanmanın yollarına baktığı öne sürülmüştü.

Şüphe yok ki Musk online ödeme sistemleri konusunda usta bir isim. 2000 yılında PayPal tarafından satın alınan e-posta ödemeleri ve online finans hizmetleri şirketi X.com’un kurucu ortağıydı. Aynı zamanda yine kurucu ortağı olduğu PayPal’da bir süre de CEO’luk yaptı. PayPal, 2002’de eBay’e satıldığında Musk, yüzde 11.7 ile en büyük PayPal hissedarıydı ve bu satıştan yaklaşık olarak 165 milyon dolar kazandı.

→ BINANCE’İN KURUCUSU LİSTELEME ÜCRETİYLE İLGİLİ İDDİALARA SERT ÇIKTI

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl